Ce competente dobandesti in urma unui curs expert achizitii publice?

0 Shares
0
0
0

In Romania, fie ca esti angajat, somer sau chiar si antreprenor, ai posibilitatea de a urma anumite cursuri de calificare, iar in cele ce urmeaza vom discuta despre acest aspect.

Cel mai bine ar fi sa te interesezi putin in legatura cu domeniile in care se cauta personal, in conditiile in care inca nu ai un loc de munca si te gandesti sa iti cauti cat mai rapid un job.

In conditiile in care insa esti operator economic, atunci te poti gandi serios participi la un curs expert achizitii publice, care cu siguranta iti va fi foarte util pe viitor.

Un astfel de curs dureaza 40 de ore, insa iti va fi de mare ajutor pentru ca in urma unui astfel de curs vei invata anumite aspecte importante precum:

Sa acorzi consultanta de specialitate;

 • Sa planifici achizitii publice;
 • Sa derulezi proceduri de atribuire;
 • Sa finalizezi proceduri de atribuire.
 • Sa coordonezi munca in echipa;
 • Sa perfectionezi pregatirea profesionala;
 • Sa analizezi legislatia aplicabila specifica;
 • Sa negociezi in cadrul procedurilor de atribuire.

In ceea ce priveste agenda de curs, aceasta va contine urmatoarele:

 • Pachetul legislativ in vigoare si ultimele modificari (HG 419/2018 si OUG 45/2018);
 • Modificarea contractului de achizitii publice / acordului cadru.
 • Planificarea proceselor de achizitii publice; Intocmirea ofertelor;
 • Comisia de evaluare: atributii si decizii;
 • Principiile care guverneaza procesele de achizitii publice;
 • Finalizarea contractelor de achizitii publice / acordului cadru;

In cazul in care din postura de operator economic vei participa la un astfel de curs, va trebui sa stii ca in momentul in care perioada de curs va fi gata, se va sustine un examen, iar dupa ce vei promova examenul vei primi un certificat de absolvire pentru ocupatia de Expert Achizitii Publice. Odata cu certificatul de absolvire vei mai intra si in posesia suplimentelor descroptive care dovedesc competentele pe care le-ai acumulat in urma finalizarii cursului.

Ei bine, daca iti doresti sa participi la un astfel de curs, trebuie sa ai asupra ta urmatoarele documente: cartea de identitate, certificatul de nastere, certificatul de casatorie sau decizia de divort daca este cazul, si nu in ultimul rand, diploma de studii superioare (licenta sau master).

De precizat este faptul ca acest curs li se adreseaza si persoanelor care au de gand sa isi caute un loc de munca in domeniul Achizitiilor Publice. Spre un asemenea curs isi pot indepta atentia atat persoanele care lucreaza in domeniul Achiziilor Publice, cat si persoanele care si-ar dori sa lucreze in acest domeniu de activitate, indiferent ca discutam despre privat sau puplic.

Asadar, in momentul in care iti doresti sa urmezi un curs de calificare, cu siguranta un curs expert achizitii publice ti se potriveste de minune. Mai mult decat atat, ai acum posibilitatea de a participa la fel si fel de astfel de cursuri de calificare, ceea ce inseamna ca si sansele tale de a ocupa o functie importanta in cadrul unei firme sunt destul de mari.

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt brosele?

ModaCe sunt brosele?

Brosele sunt fara doar si poate, cele mai vechi bijuterii. Mai mult ca sigur, fiecare dintre femei, a…