Ce este laser terapia?

0 Shares
0
0
0

Termenul LASER este un acronim care provine de la Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation, si reprezinta o amplificare a luminii data de catre emisii stimulate de radiatii.

Referitor la laser terapie, trebuie mentionat faptul ca in ultimele doua decenii, aceasta s-a dezvoltat fara incetare, iar acum poate sa faca minuni in tratarea anumitor afectiuni, iar in cele ce urmeaza in acest articol vom discuta despre acest aspect.

In primul rand, trebuie mentionat faptul ca lumina absorbita de catre tesuturile persoanei supuse la o asemenea terapie, declanseaza modificari biologice in zona celulara, care duce la intensificarea circulatiei sangelui in zona respectiva.

Deasemenea, aceasta energie luminoasa inlatura temporar durerea dar si rigiditatea din muschii minori si din articulatii, deasemenea relaxeaza muschii si inlatura spasmele musculare, iar mai mult decat atat, aceasta energie luminoasa absorbita de catre tesuturile corpului, inlatura si durerile minore sau efectele similar artritei.

Este important de precizat faptul ca doza dar si frecventa tratamentului pot sa fie in asa fel reglate, astfel incat sa se obtina efectul dorit. Aceste doze si frecvente ale tratamentului vor fi stabilite de catre medicul de la spitalul Oxxygene, acolo unde se desfasoara tratamentul, dar si de catre fizioterapeutul aceluiasi spital de recuperare.

Daca stam sa discutam despre aceasta terapie, aceasta poate avea rezultate pe termen scurt, iar aici putem aminti in primul rand reducerea intensitatii durerii datorita stimularii productiei si eliberarii beta – endofrinelor.

Un alt efect pe termen scurt al terapiei laser ar fi imbunatatirea circulatiei sangelui, care se manifesta prin cresterea temperaturii locale.

Trebuie mentionat insa faptul ca terapia laser poate avea si efecte pe termen lung, iar aici putem aminti in primul rand cresterea energiei celulare datorita stimularii sintezei de ATP.

Deasemenea, un alt efect pe termen lung pe care il are laser terapia asupra corpului uman, ar fi imbunatatirea metabolismului celular, insa si vindecarea mult mai rapida a tesuturilor deteriorate din cauza productiei crescute de AND si proteine, este un alt efect pe termen lung al unui astfel de tratament.

Plus de asta, tot pe termen lung, datorita aplicarii acestui tratament, se va obtine o mai buna conducere nervoasa, care va facilita nivelurile ridicate de acetilona si serotonina, dar si reducerea tesutului cicatricial, datorita cresterii sintezei de colagen.

Aceasta terapie prin laser este ideala datorita faptului ca diminueaza foarte mult durerile acute si cornice,, accelereaza formarea si vindecarea calusului, regenereaza mult mai rapid nervii sectionati.

Deasemenea, terapia prin laser este ideala in cazul migrenelor, in cazul artritei, in cazul durerilor articulare si musculare, sau in cazul durerilor postoperatorii.

Terapia prin laser este ideala si datorita faptului ca actioneaza eficient asupra durerilor coloanei verterbale, dar si datorita faptului ca actioneaza perfect in cazul intinderilor musculare sau a entorselor.

Trebuie precizat insa faptul ca in cazul persoanelor care sufera de cancer sau epilepsie, aceasta terapie este contraindicate.

Deasemenea, femeile insarcinate trebuie sa se fereasca foarte mult de aceasta terapie. Mai trebuie precizat faptul ca ochii, dar si pielea tatuata, sunt alte zone ale corpului uman care trebuiesc ferite razele laserului.

0 Shares
You May Also Like