Ce este malpraxisul medical?

0 Shares
0
0
0

Prin definitie, malpraxisul medical apare in momentul in care un pacient este ranit din cauza faptulu ca un medic, o asistenta medicala sau un alt profesionist nu reuseste sa ofere un tratament adecvat de asistenta medicala pacientului.

De obicei, majoritatea personalului medical si a spitalelor fac un numar limitat de greseli. Cu toate acestea, chiar si avand in vedere dimensiunea mica a esantionului, anumite erori sunt mai probabil sa apara decat altele.

Cerinte de baza pentru o cerere de nepracticare medicala

Pentru a demonstra ca a aparut un malpraxis medical, trebuie sa puteti arata toate aceste lucruri:

O relatie medic-pacient a existat.

Trebuie sa aratati ca ati avut o relatie medic-pacient cu medicul pe care il dati in judecata, dupa ce v-ati angajat cel mai bun avocat malpraxis medical din Cluj Napoca. Asta inseamna ca l-ati angajat pe medic si medicul a fost de acord sa fie angajat. De exemplu, nu puteti da in judecata un medic pe care l-ati auzit dand sfaturi la un cocktail.

Daca un medic a inceput sa va vada si sa va trateze, este usor sa demonstrati ca exista o relatie medic-pacient. Intrebarile cu privire la existenta sau nu a relatiei apar cel mai frecvent atunci cand un medic consultant nu v-a tratat direct.

Doctorul era neglijent.

Doar pentru ca sunteti nemultumit de tratamentul sau rezultatele dvs., nu inseamna ca medicul este responsabil pentru malpraxis medical. Medicul trebuie sa fi fost neglijent in legatura cu diagnosticul sau tratamentul dumneavoastra.

Pentru a actiona in judecata pentru malpraxis, trebuie sa puteti arata ca medicul v-a cauzat vatamare intr-un mod pe care un medic competent, in aceleasi circumstante, nu ar fi provocat-o.

Daca medicul a fost destul de priceput si atent este adesea subiectul in centrul unei cereri de malpraxis medical.

Neglijenta medicului a provocat vatamarea.

Deoarece multe cazuri de malpraxis implica pacienti care erau deja bolnavi sau raniti, exista adesea o intrebare daca ceea ce a facut medicul, neglijent sau nu, a provocat de fapt raul. De exemplu, daca un pacient moare dupa tratamentul cancerului pulmonar si medicul a facut ceva neglijent, ar putea fi greu de dovedit ca neglijenta medicului a provocat moartea, mai degraba decat cancerul.

Lezarea a dus la daune specifice.

In ciuda faptului ca este clar ca lumina zilei faptul ca medicul a efectuat sub standardele preconizate in domeniul sau, pacientul nu poate da in judecata pentru malpraxis daca nu a suferit vreun rau. Iata exemple de tipuri de vatamari pe care pacientii le pot da in judecata: durere fizica, pierderea capacitatii de munca si pierderea capacitatii de castig.

Tipuri obisnuite de incapacitate medicala

O mare varietate de situatii poate duce la o cerere de malpraxis medical – de la un medic care lasa un burete in stomacul unui pacient in timpul unei operatii pana la a spune unui pacient ca un medicament prescris poate provoca insuficienta cardiaca.

Eroile la nastere printre altele, dar si erorile de anestezie, erorile chirurgicale sunt de-asemenea de luat in considerare pentru a actiona medicul in caz de malpraxis medical.

0 Shares
You May Also Like