Ce facem cand calculatorul imbatraneste?

0 Shares
0
0
0

Va veni un timp in viata fiecarui computer odata nou, cand nu mai este tanar. Stii, atunci cand dureaza 5-10 minute pentru a deschide ferestre, ventilatoarele fac zgomote ciudate, si exista praf in ventilatorul din spate.

Este echivalentul calculatorului batran, care desi o data pretios acum si-a pierdut valoarea. Este timpul de actiune intr-un magazin de componente calculatoare.

Sigur, ai putea sa te duci cu calculatorul in service pentru a cere o curatare de praf dar pentru cei care au un buget destinat exista o alta optiune. Pentru inceput, exista cateva lucruri corecte pe care le puteti face pentru a ii face pe vechii prieteni credinciosi sa para ca si cand ar fi noi din nou, fara prea multa cheltuiala.

Sa aruncam o privire rapida asupra uneia dintre cele mai frecvente probleme hardware si software legate de utilizarea constanta si sa gasim cateva solutii rapide.

In primul rand, o lista de lucruri de care aveti nevoie; un “kit de prim ajutor PC” daca doriti:

– Surubelnita cu capul Phillips

–  Sursa de aer comprimat (de la magazinul de electronice sau de la hardware)

– Sticla de ulei mecanic (preferabil nu WD-40) cu un picurator.

– Windows home sau CD profesional

– Material moale.

– Bratari antistatice.

Ok, uitati de bratarile antistatice. Sunt greu de gasit, oricum, iar cutia de aer comprimat va elimina oricum campul electrostatic. Incercati sa nu faceti acest lucru aproape de flacari deschise, cu exceptia cazului in care sunteti in cautarea unei solutii mai permanente pentru problema cu calculatorul.

Problemele cu ventilatoarele sunt de departe cele mai frecvente probleme de sanatate legate de varsta. Ventilatoarele sunt esentiale pentru bunastarea PC-ului dvs. si se vor rupe pana la urma, daca nu lucrati in mod obisnuit intr-o camera curata.

Ventilatoarele obisnuite pentru computer includ ventilatorul radiatorului procesorului, probabil cel mai important element mecanic din computer, mai ales daca aveti unul dintre cele mai noi procesoare AMD.

Problemele cu acest ventilator pot provoca tot felul de accidente si erori software din cauza caldurii. Daca ventilatorul se opreste, tot asa si computerul, probabil pentru totdeauna, cu un pic de fum.

Alte ventilatoare importante sunt ventilatorul de alimentare din partea din spate a carcasei, adesea singura sursa de intrare si iesire a aerului din computer si, in orice caz, ventilatoare care ar fi putut fi adaugate pentru a promova miscarea aerului si pentru a opri depunerea prafului.

Curatarea prafului este o problema majora pentru ventilatoare si pentru sanatatea computerului in general. In general vorbind, cu cat plasati computerul mai sus, cu atat mai bine va circula fluxul de aer in interiorul si in afara casetei si ventilatoarele vor avea o durata de viata mai lunga. Acest lucru este pur si simplu din cauza prafului si a altor particule din aer cum ar fi parul de pisica si fumul de tigara.

La fel de important pentru intretinerea calculatorului este si sa va amintiti sa mai schimbati din cand in cand pasta termoconductoare a procesorului. Este foarte important sa nu uitati de pasta pentru ca ajuta la mentinerea procesorului la o temperatura optima.

0 Shares