8 sfaturi utile in achizitionarea unui laptop refurbished

0 Shares
0
0
0

Laptopurile refurbished reprezinta o categorie aparte si o alternativa viabila la produsele noi. Intr-o batalie comerciala a unor mari producatori si distribuitori de a lansa, promova si a vinde noi produse IT, consumatorii acestor produse sunt prinsi la mijloc.

Uneori ne trezim asaltati de reclame la laptopuri atractive de ultima generatie. Advertiserii pun problema in asa mod incat ne fac sa privim modelele vechi ca fiind depasite, demodate. Toate aceste lucruri nu ar trebui sa ne ingrijoreze, atunci cand din ratiuni financiare sau ecologice vrem sa cumparam un anumit laptop refurbished.

Pentru a incerca sa va convingem de utilitatea cumpararii unui laptop refurbished i7, va prezentam in continuare 8 sfaturi deosebit de utile:

1. In primul rand, trebuie sa fiti pragmatic si sa raspundeti la o simpla intrebare: la ce veti folosi laptopul? In functie de utilizarea acestuia puteti estima de ce procesor (CPU) si de cata memorie (RAM) aveti nevoie. Daca, de exemplu, veti folosi laptopul doar pentru Internet, e-mail, retele sociale, etc., atunci va este suficient un procesor de 2-4 GHz si 2-4 GB RAM.

In schimb, daca veti edita muzica sau filme, va veti juca jocuri avansate sau veti dezvolta diverse aplicatii software, atunci aveti nevoie de o configuratie a laptopului de 4-6 GHz si 4-6 GB RAM.

2. In al doilea rand, conteaza prima impresie generala. Laptopul refurbished trebuie analizat si din punct de vedere al aspectului estetic, taste lipsa, urme de uzura, zgarieturi.

3. In al treilea rand, trebuie sa avem in vedere bateria laptopului. De multe ori ajungeti in locuri unde nu aveti o sursa de current si atunci e mult mai bine sa aveti un laptop cu o baterie Li-Ion. O baterie are o durata de viata de circa 3 ani, dar daca vreti sa aveti parte de acest avantaj, puteti lua in calcul o baterie noua pe care sa o atasati laptopului refurbished.

4. Alt element important il reprezinta conectivitatea. Trebuie sa verificati daca va puteti conecta la o retea de Internet. Trebuie sa verificati daca porturile USB functioneaza.

5. Brandul de asemenea este foarte important. Exista numeroase branduri de renume care comercializeaza pe langa laptopuri noi si refurbished: HP, Dell, Apple, Sony, Toshiba, Samsung, Lenovo, etc. un laptop refurbished din clasa business poate fi mult mai ieftin, rezistent, durabil, decat unul nou de clasa medie.

6. Pretul unui laptop refurbished nu trebuie sa fie foarte mare, in special cu varianta lui noua. De obicei, pretul poate fi si cu 60% mai mic.

7. Un laptop refurbished care este cumparat de la un magazin specializat este reparat si testat inainte de a fi readus pe piata.

8. Nu in ultimul rand, trebuie sa stiti ca este ilegal sa instalati licente piratate pe laptop. Insa trebuie sa stiti ca un laptop refurbished beneficiaza si de licenta Windows, printr-un program Microsoft Registered Refurbisher, ceea ce inseamna ca licenta va costa foarte putin in comparatie cu licenta pentru un laptop nou.

Sper ca v-ati facut o idee despre aspectele principale pe care trebuie sa le aveti in vedere, cand veti dori sa achizitionati un laptop refurbished i7.

0 Shares