Cum se poate curata tastatura laptopului indiferent de situatie?

0 Shares
0
0
0

Fiecare utilizator de laptop inainte de a-si cumpara un astfel de echipament, va trebui sa isi cunoasca bugetul, pentru a stii exact spre ce categorie si spre ce modele de laptop trebuie sa isi indrepte atentia, pentru ca pe piata se pot gasi laptopuri noi, laptopuri second hand, si laptopuri refurbished.

Ei bine, fiecare dintre aceste categorii de echipamente vin atat cu avantaje cat si cu dezavantaje pentru utilizatori, iar tu daca vei fi in situatia de a cauta un laptop, vei putea alege unul din modelele care fac parte din aceste trei categorii.

Asadar, dupa ce iti vei cunoaste nevoile, dar si bugetul, cu siguranta iti vei cumpara un echipament, si cu siguranta il vei utiliza pentru a viziona filme de exemplu, iar cipsurile sau paharul cu suc nu vor lipsi de langa tine.

Trebuie sa ai grija insa, ca atunci cand folosesti laptopul, daca mananci, sau consumi lichide, sunt sanse mari ca tastatura echipamentului sa se murdareasca, iar astfel va trebui sa stii cum se curata si cum se intretine o keyboard laptop.

Ei bine, inainte de a incepe curatarea tastaturii, va trebui sa te asiguri ca acesta este scis din priza, si ca nu are periferice conectate. Laptopul va fi oprit, iar in momentul in care ai spatiul si timpul necesar, vei putea incepe operatiunile de curatare.

De exemplu, tastatura laptopului poate sa fie doar plina de praf, care se poate depune fie pe suprafata acestora, fie pe suprafata dintre taste. O idee foarte buna pentru a indeparta praful din aceste zone ale tastaturii ar fi aceea de a utiliza aspiratorul, insa trebuie sa ai un aspirator mic, care sa poata fi manevrat cu usurinta.

O alta modalitate pentru a indeparta praful de pe suprafata tastelor sau din spatiul dintre taste, ar fi aceea de a utiliza aerul comprimat, insa cu siguranta prima varianta este mult mai indicata decat aceasta.

In cazul in care tastele sunt pur si simplu murdare ca urmarii a acumularii de grasimi, sau ca urmare a acumularii de resturi de mancare, ori a altor reziduri, cea mai buna modalitate de a curata tastatura este aceea de a folosi un burete din melamina.

In momentul in care ai un astfel de burete la dispozitie, trebuie sa il inmoi in apa, dupa care sa il lasi o vreme la uscat, pentru a nu lasa urme pe tastatura. Atunci cand buretele va fi putin umed, se va putea actiona usor asupra tastaturii, iar curatarea va fi in siguranta si eficienta.

Trebuie insa sa fii foarte atent cand iti cureti astfel tastatura, pentru ca melamina este un material abraziv, asa ca daca vei exercita prea multa presiune, vor fi sanse mari ca si inscriptia de pe taste sa dispara, odata cu murdaria.

In cazul in care ai de gand sa cureti tastatura laptopului impotriva microbilor, atunci va fi nevoie sa ai la indemana o laveta, pe care sa o umezesti cu putin spirt sanitar, dupa care poti incepe sa cureti tastele, insa laveta nu trebuie sa fie uda, ci doar umezita, pentru ca spirtul sanitar sa nu patrunda in echipament.

0 Shares