Inlocuirea display-urilor de smartphone – o afacere profitabila pentru marii producatori

0 Shares
0
0
0

 

HP a inceput cu imprimantele si cu cerneala. Gillette a facut-o cu lamele de barbierit. Acum, Apple si alti producatori de smartphone, fac acest lucru cu ecranele smartphone-urilor. Daca esti in cautare de reparatii telefoane Bucuresti intra pe Service-Gsm.ro.

Ce anume? Inlocuirea lor. Desi nu pare foarte profitabil si in acelasi timp fara intentie, Apple, Samsung si alti producatori de smartphone-uri, au inceput sa obtina castiguri substantiale din programele de inlocuire a ecranelor de smartphone cu defectiuni – sparte, crapate, etc.

Costul inlocuirii unui ecran de smartphone este si el in crestere, cei de la SquareTrading estimand ca va creste cu aproximativ 4.8 dolari pe an.
iCrack, iPay.

In ultimii cativa ani, Apple Store precum si depanatorii (service-urile) autorizate, au facut profituri foarte bune din inlocuirea display-urilor de iPhone cu probleme. La un pret de 129 de dolari pentru fiecare inlocuire (fara programul AppleCare) sau chiar si mai mult daca se constata si alte stricaciuni, in afara de cele ale display-ului in sine, un utilizator proprietar de smartphone poate cheltui sute sau chiar mii de dolari pe inlocuirea ecranelor de smartphone, in functie de cat de des isi schimba telefonul si cat de des i se intampla sa-i strice display-ul.

Asta inseamna ca pe langa banii obtinuti pe smartphone-urile respective, Apple isi mai introduce in conturi cateva sute de dolari, rezultati din costurile inlocuirii ecranelor. Nu e putin nu? Cine nu ar vrea margini de profit de pana la 90%? Acesta este si motivul pentru care companiile 3rd party au inceput sa intre pe piata.

Asa cum imi spunea un prieten, “cel mai bine este sa eviti Apple Store, daca esti interesat de reparatii. Cauta un alt service autorizat, de obicei este mult mai ieftin si au tehnicieni la fel de bine pregatiti.”

Problema este ca Apple nu accepta foarte multe service-uri, sa execute reparatii ale device-urilor proprii si compania va refuza sa va accepte garantia, daca s-a constatat ca smartphone-ul a fost reparat de catre un service neautorizat sau care nu este partener oficial Apple.

Nu stim daca asta este cea mai buna alegere a companiei, pentru ca nu pare decat incercarea de a obtine un monopol in ceea ce priveste reparatiile propriilor device-uri, la preturi de monopol, adica foarte mari. Ceilalti producatori, ca de exemplu cei de la Samsung, au inceput sa procedeze la fel, iar acesta nu este un lucru bun.

Exista insa si cateva aspecte care ne fac sa speram la vremuri mai buni. De exemplu, noile smartphone-uri de la Apple dar si de la ceilalti producatori de top, sunt construite din materiale foarte bune si sunt mult mai rezistente ca unele device-uri din gamele mai vechi, deci sunt mult mai putin susceptibile la a se strica (ecran spart, crapat, etc.).

Pana la urma, aparitia acestor politici a marilor companii este cumva si vina clientilor, care nu au cea mai mare grija de device-urile lor si care au acceptat fara sa cracneasca politicile acestor companii, continuand sa cumpere smartphone-uri de la Apple, Samsung, etc.

0 Shares
You May Also Like