Ce presupune cursul pentru auditor de mediu

0 Shares
0
0
0

Pentru fiecare ocupatie pe care o avem, avem nevoie si de o specializare in domeniu. Informatiile se pot asimila doar din pasiune, dar mereu sunt cateva detalii pe care le obtinem doar daca urmam un curs de specialitate.

Cursul pentru auditor de mediu este unul autorizat de catre ANC (Autoritatea Nationala pentru Calificari) si se face pentru ocupatia de Responsabil de Mediu.

Responsabilul de mediu se ocupa cu intocmirea intregii documentatii a managementului de mediu si realizeaza de asemenea auditul de mediu. Acest responsabil implementeaza noi strategii de dezvoltare a organizatiei si de protejare a mediului si a sanatatii angajatilor.

Pentru a nu risca sa primeasca amenzi destul de costisitoare, fiecare organizatie apeleaza la consultanta de mediu care le va intocmi rapoartele necesare eliminarii riscului de amenda sau de inchidere a organizatiei.

Cursul pentru auditor de mediu poate fi urmat de catre managerii proceselor sistemului de mediu, reprezentatii managementului de mediu, orica persoane care lucreaza in acest domeniu, toate persoanele care au ocupatia de baza in auditul intern, managerii generali sau persoanele care vor sa urmeze o cariera in domeniul mediului.

Fiecare curs este structurat dupa noile reglementari ale legii ce presupun formarea profesionala a unui auditor de mediu. Aceste cursuri imbina partea practica si cea teoretica, astfel tehnicile de invatare vor fi aplicate pentru a intelege mai bine teoria.

Obiectivele unui curs auditor de mediu:

 1. Intelegerea intregului sistem al managementului mediului
 2. Formarea unor competente in domeniul realizarii si rapoartelor rezultatelor unui audit de mediu
 3. Dezvoltarea capacitatii de indentificare si evaluare a activitatii firmelor in care vor activa
 4. Formarea unor competente generale cu privire la organizarea si planificarea unui audit de mediu

In urma absolvirii cursului pentru auditor de mediu se vor dobandi competente precum cele de mai sus, dar si conducerea unui audit de mediu, analiza si evaluarea eficacitatii intregului sistem de management, examinarea documentelor si intocmirea documentelor pentru activitatile de mediu.

Tematica unui curs auditor de mediu:

 1. Cunoasterea ghidului pentru audierea sistemelor de management
 2. Prezentarea standardelor ISO 14000
 3. Terminologia sistemului managementului de mediu
 4. Cunoasterea cadrului legislativ de organizare in domeniul mediului
 5. Prezentarea sistemelor de management al mediului
 6. Realizarea unui audtior intern de mediu – pregatirea auditului, intrebari, liste de verificari, analize si raportul de audit
 7. Tehnici de comunicare
 8. Punerea in practica a competentelor dobandite

Pentru cursurile de auditor de mediu este necesara diploma de bacalaureat.

Cursul pentru auditor de mediu este necesar pentru calificarea in acest domeniu. Responsabilului de mediu care nu este specializat in acest domeniu nu va stii normele si reglementarile legislative in vigoare, chiar daca este internalizat si stie cum functioneaza organizatia.

Un responsabil de mediu calificat elimina riscul de a opri functionalitatea firmelor datorita nonconformitatilor, de a primi amenzi care sa afecteze grav bugetul.

Acest curs este potrivit persoanelor care isi doresc sa exceleze in domeniul mediului si sa fie calificati pentru pozitii de conducere. Controalele si formarea unui audit de mediu se fac pentru fiecare organizatie, asadar absolvirea unui astfel de curs nu va fi fara folos.

0 Shares
You May Also Like