Detergent solid sau lichid pentru masina de spalat rufe ?

0 Shares
0
0
0

In principiu atat detergentii de rufe lichizi cat si cei solizi au acelas continut si spala rufele foarte bine . Daca preferi detergentii solizi ai grija sa folosesti numai detergent automat pentru masina de spalat automata . Detergentul manual este devastator pentru sanatatea masinii automate .

Aparatele electrocasnice ale momentului sunt pe cat de performante pe atat de imprevizibile . In ultimii 10 ani durata de viata a electrocasnicelor , si ma refer aici in special la masina de spalat rufe , a scazut foarte mult . Masinile de spalat rufe ale momentului au o durata de viata mai mica cu trei ani decat aveau acum 10 ani . Tocmai din acest motiv cu cat este mai bine intretinuta cu atat functioneaza mai mult timp .

Detergentul utilizat in masina de spalat automata este unul dintre factorii care pot sa dauneze foarte mult sanatatii acesteia si pot sa influenteze decisiv calitatea spalarii .

Specialistii ne atrag atentia asupra utilizarii detergentului manual in masina automata . Cantitatea mare de spuma produsa de detergentul manual provoaca defectarea si erodarea pieselor . Asadar , evitati sa utilizati acest tip de detergent in masina automata .

Cat despre rivalitatea detergent lichid versus detergent solid ( ma refer aici la detergentii  special create pentru masinile de spalat automate ) parerile sunt foarte impartite . Detergentul solid este mai ieftin si destul de eficient , insa detergentul lichid este deja dizolvat , ceea ce reprezinta un puternic avantaj .

Este adevarat ca detergentii lichizi sunt mai costisitori , insa sunt mult mai eficienti impotriva petelor de grasime . In plus poti turna detergent lichid pe pata inainte de spalare ceea ce face ca pata sa fie mult mai usor de indepartat .

Daca obisnuiesti sa folosesti programe de spalare cu apa rece este mai indicat sa folosesti deterget lichid . Aceeasi recomandare si pentru situatia in care presiunea apei este mai scazuta . Astfel nu o sa ramana urme de detergent pe rufe , urme care pot sa produca alergii in cazul persoanelor cu pielea mai sensibila .

Insa , mare atentie , detergentul lichid trebuie utilizat in cantitatea recomandata nu numai pentru ca este mai concentrat dar exista tentatia de a utiliza o cantitate mare . In caz contrar v-or ramane urme de detergent pe rufele tale .

Ca si in cazul oricarui alt produs , detergentul lichid are atat parti bune cat si parti proaste. Acest tip de dergent nu are in compozitie agenti de inalbire , ceea ce inseamna ca nu este foarte eficient pe rufele albe insa este foarte eficient pe rufele colorate . Pentru rufele albe este recomndata utilizarea detergentului solid care are in compozitie agenti de inalbire .

Un alt  minus al detergentului lichid este ambalajul . Ambalajul de carton al detergentului solid este mult mai sigur si mai prietenos cu natura decat ambalajul de plastic al detergentului lichid .

Ca o concluzie , cel mai bun tip de detergent este acela care satisface cel mai bine necesitatile tale . Nu pot sa spun ca detergentul lichid este mai bun decat cel solid sau invers .

0 Shares
You May Also Like