Piata de smartphone-uri este in crestere in 2016

0 Shares
0
0
0

Desi la inceputul acestui an existau anumite ingrijorari cu privire la o anumita stagnare sau chiar regres in vanzarile de smartphone-uri la nivel global, iata ca acum in luna Mai a aceluiasi an, constatam cresteri constante, pe toate palierele acestei piete si la majoritatea producatorilor consacrati.

Cauti piese iPhone originale? Intra pe Magaziniphone.ro!

Aparent, nu doar cei de la Apple se bucura de o crestere a vanzarilor de pe piata de smartphone-uri. Cei de la IDC au publicat un raport estimativ pentru primul trimestru al market share-ului, care nu sugereaza doar cresteri ale vanzarilor ci si o rapida schimbare a pietelor.

In timp ce Apple a fost singura companie din cei 5 producatori din top care a vazut intr-adevar cresteri majore, Samsung au urcat si ei destul de mult, chiar si asa numitul “contingent chinez” adica producatorii majori din China, s-au bucurat de castiguri ceva mai bune in aceasta perioada.

Cei de la Huawei s-au asezat pe un confortabil loc 3 pe piata din Asia, dar Lenovo si Xiaomi au iesit din top – in locul acestora au aparut nume nu asa de populare ca de exemplu Oppo si Vivo (amandoua detinute de BBK), cu un succes nebun in vanzari.

Piata din China era odata o piata supra-saturata, unde cererea era uriasa. Acum lucrurile s-au schimbat putin. Utilizatorii se gandesc ceva mai mult timp inainte de o achizitie, la ce sa cumpere si de la cine sa cumpere.

Dintre toti acesti producatori, Huawei a reusit cel mai bine sa obtina un balans intre piata interna si pietele externe, avand cereri de pe ambele piete si avand succes atat cu mobilele lor low end cat si cu cele high end. Acesta este un lucru pe care si l-ar dori toti producatorii, dar nu toti reusesc sa atinga asemenea performante de piata.

Exista o explicatie simpla pentru succesul celor de la Huawei. Produsele lor sunt destul de ieftine si ofera multe pentru pretul cerut. Atat gamele low end cat si cele high end au specificatii foarte bune, la un pret mai mult decat corect. Fiabilitatea nu mai este nici ea o problema la acesti producatori, in ziua de astazi.

Un lucru este sigur: Zilele in care utilizatorii “sareau” efectiv pe un anumit produs, datorita marketing-ului bun al acestuia sau numelui companiei producatoare s-au dus, astazi nu mai este deloc asa. Producatorii de smartphone se afla intr-o competitie din ce in ce mai acerba, iar utilizatori analizeaza mult mai bine produsele, inainte de a le cumpara.

Daca acestia observa un smartphone doar ceva mai bun ca si specificatii ca un altul, la un pret mai mic, acestia il vor cumpara pe primul dintre ele, fara sa-i mai intereseze numele sau imaginea firmei. Este un trend observabil am putea spune, la nivel global. Asta si pentru ca, asa cum am afirmat si mai sus, fiabilitatea nu prea mai este o problema la nici un producator. Smartphone-urile se aseamana ca si constructie, mai ales in ceea ce priveste materialele folosite, difera de cele mai multe ori specificatiile hardware.

0 Shares
You May Also Like