Protectia unui smartphone in conditii optime

0 Shares
0
0
0

Ultimele modele de smartphone au nevoie de o atentie cu totul speciala, mai ales in ceea ce priveste siguranta acestora. Se stie destul de bine ca acestea sunt destul de sensibile si doar o simpla cazatura poate duce la deteriorarea sau defectarea lor.

Asa ca, trebuie sa ne luam intotdeauna masuri de precautie, caci, oricata grija am avea de ele, tot se poate intampla ca, datorita unui moment de neatentie, ele sa cada si astfel sa se deterioreze sau chiar defecteze.

Insa, atunci cand le dotam cu o carcasa sau o husa Huawei, impactul cu solul nu mai poate avea absolut niciun efect in vederea deteriorarii lor. Bineinteles, si in aceste cazuri parerile sunt impartite, deoarece multi iau in vedere materialele din care carcasele sau husele sunt fabricate.

Spre exemplu, este destul de simplu sa ne dam seama ca atunci cand smartphone-ul este dotat cu o husa de plastic sau de silicon, impactul cu solul sau alte tipuri de lovituri, nu au niciun efect in vederea deteriorarii acestuia. De ce?

Foarte simplu, deoarece plasticul din care este realizata husa este unul destul de rezistent, care confera o siguranta si o protectie destul de mare oricarui tip de smartphone. Contrar cu acesta, siliconul este un material care, datorita faptului ca este maleabil si flexibil, are puterea de a atenua orice tip de impact, indiferent de suprafata cu care se face coliziunea.

La fel si in cazul carcaselor alaturi de o folie de protectie, lucrurile stau tot cam la fel, deoarece si aici clasificarea este facuta tot in functie de tipul de materiale din care acestea sunt fabricate. Ca si in cazul huselor, si aici parerile sunt impartite, in functie de preferintele fiecarui utilizator de smartphone.

Desigur, cele mai multe controverse sunt legate de carcasele de telefon realizate din plastic, deoarece multi sunt de parere ca acestea pot uneori sa ajute la zgarierea suprafetelor smartphone-urilor, mai ales in timpul aplicarii.

Insa, nu cred ca un producator de carcase de telefon ar alege un material care poate aduce daune unui telefon mobil, iar daca aplicarea se face asa cum trebuie, cu siguranta telefonul dotat cu o carcasa din plastic va avea o protectie absoluta si nici nu se va pune problema aparitiei zgarieturilor.

Remarci rautacioase mai apar si in cazul carcaselor de telefon realizate din metal, pentru ca parerea multora este ca acestea au rolul de a ingreuna smartphone-ul. Deloc adevarat, deoarece acestea sunt realizate dintr-un metal usor, cum este aluminiul, care nu va ingreuna cu mult smartphone-ul.

Fie ca alegem carcase de telefon sau huse de telefon, fiecare dintre acestea pot fi benefice, mai ales atunci cand este vorba despre protectia unui smartphone. Insa, dupa cum spuneam si mai sus, aplicarea acestora trebuie facuta in conditii optime si cu mare atentie.

0 Shares
You May Also Like