Ce fel de design are Huawei P8?

0 Shares
0
0
0

In urma cu doi ani, chinezii de la compania Huawei a anuntat intentia lor de a deveni unul dintre producatorii revelanti care se afla pe una dintre cele mai pretentioase piete din vest. Primul pas a fost facut cu ajutorul elegantului prototip Ascend P6.

Intre timp compania Huawei s-a ridicat pe scara ierarhica a telefoanelor mobile si a devenit cel de-al treilea mare producator de telefoane la nivel mondial. Aceasta pozitie a trebuit aparata cu noi terminale care erau din ce in ce mai stralucitoare, cum ar fi modelul P8.

Modelul a fost lansat in vara anului 2014 si a fost prevazut cu casti, cartela microSD, incarcator telefon si cablu de date. Modelul Huawei ascendent P6 a impresionat foarte tare cu carcasa sa destul de subtire si eleganta fabricata in totaitate din aluminiu, iar actualizarea P7 a imbunatatit totalmente acest design cu un strat de sticla menit sa protejeze.

Dupa doi ani, a venit momentul unei schimbari, iar P8 preia unele elemente de design care sunt la moda si le combina in asa fel incat sa iasa o carcasa in totalitate noua.

Comparand cu modelele aparute anterior, Huawei Asced P8 a pastrat o buna parte dintre elementele specifice acestui model, precum marginile drepte, profilul care este perfect plat, butonul metalic pentru functia On/Off, colturile care sunt extrem de rotunjita si peerechea simetrica de tavite destinate pentru cartelele Nano SIM si MicroSD.

Huawei P8 foloseste o carcasa monobloc confectionata din aluminiu slefuit comparativ cu modelele anterioare. Poducatorul modelului este destul de mandru de aceasta realizare, afirmand ca procesul de design a necesitat peste 100 de ore.

Ca si in cazult modelelor anterioare, partea frontala a noului prototip a ramas foarte simpla. Carcasa telefonului are o margine foarte ingusta. Chiar daca ecranul, la randul lui, prezinta o margine de circa 1.5 mm care este destul de vizibila mai ales cand dispozitivul este porit, impactul vizual este unul destul de placut.

De asemenea, zonele care se afla atat deasupra cat si dedesubtul ecranului prezinta o suprafata destul de redusa, iar ecranul acopera peste 78% din suprafata de lucru. In ceea ce priveste detaliile, acest nivel este destul de redus, remarcand-use doar difuzorul, setul de senzori, camera destinata selfie-urilor si un mic LED de semnalizare care este vizibil doar atunci cand prototipul este activ.

Putem spune ca Huwei a incercat sa meatga pe urmele Apple, Sony si Samsung, deoarece compania nu a mai folosit rama colturoasa si metalica de culoare argintie si a optat pentru o rama cu colturile rotunjite.

Ca si restul carcasei, acest tip de rama prezinta o suprafata destul de rugoasa, insa muchiile tesite si taiate in unghi de 45 grade ofera un finisaj contrastant. Rama telefonului este divizata in patru segmente de catre izolatorii care se afla intre antene. Aceste mici elemente care au culoare alba se prelugesc pe capacul posterior.

Sub partea inferioara a ramei se gasesc grilajele difuzorului, dar si ale microfonului. Intre aceste grilaje este amplasat conectorul MicroUSB. Atat conectorul audio cat si microfonul secundar sunt pozitionate pe marginea superioara, iar in partea dreapta se afla butoane.

0 Shares
You May Also Like