Nokia Lumia 830 – unul dintre cele mai bune telefoane cu Windows

0 Shares
0
0
0

Ce este Nokia Lumia 830?

Lumia 830 este acel tip de telefon pe care majoritatea utilizatorilor l-ar considera fara doar si poate un adevarat flagship, dar care nu isi pot permite sau pur si simplu nu doresc sa dea atatia bani pe un iPhone 6, Galaxy S5 sau Lumia 930.

Daca vrei huse Nokia de calitate, le poti gasi pe cele mai bune, intrand pe MagazinGsm.ro!

Exista anumite compromisuri pentru a obtine pretul final de 320 de lire, dar la o prima vedere, acestea nu se pot observa atat de usor. Cheia acestui telefon, este senzorul camerei foto, unul de 10 megapixeli, cu stabilizare optica interna (OIS). OIS ajuta camera sa execute fotografii nemiscate, mai luminoase si mai clare, mai ales in conditii de luminozitate slaba.

Multe telefoane mult mai scumpe nu au camere cu stabilizare optica, iar iPhone 6 Plus, un telefon mult mai scump, este singurul telefon dintre cele 2 noi iPhone-uri, care are inglobata aceasta tehnologie. Dar, acest feature este de ajuns pentru a evidentia si a va face sa alegeti acest model (Lumia 830) in detrimentul celor mai scumpe mentionate mai sus? Sa vedem mai departe in articol.

Design si feature-uri.

Exista 2 lucruri ce fac ca Nokia Lumia 830 sa primeasca porecla de “affordable flagship”, adica un flagship pe care si-l poate permite oricine. Acestea sunt camera si design-ul general. Exact ca si Lumia 930, fratele lui mai mare, Lumia 830 are un ecran de 5 inch si un design asemanator.

Este la fel si chiar mai bun pe alocuri. Are aceeasi carcasa, dar este mai usor, mai subtire si mai comod de tinut in mana. Diferentele ar putea parea mici pe hartie, dar Lumia 830 are doar 150 de grame si o grosime de 8.5 mm, comparat cu Lumia 930 care are 167 de grame, 9.8 mm grosime si este si mai incomod.

Dar care sunt diferentele notabile? De ce este Nokia Lumia 930 mai scump? Diferenta principala o constituie procesorul: de fapt Lumia 830 are acelasi Snapdragon 400 ca si Lumia 735. Are de asemenea o baterie mai mica decat Lumia 930 si un ecran cu o rezolutie mai mica, de 720p.

Nu primesti nici standardul wi-fi 802.11 ac, prezent pe Lumia 930, dar multe persoane nu au nevoie de acest standard.

Ecranul.

Ecranul de 5 inch cu rezolutia de 720p adica 1280×720, are o densitate a pixelilor de doar 296 pixeli per inch (ppi), comparat cu cei 441 ppi ai Lumia 930, care are un ecran cu rezolutia Full HD, construit pe tehnologia OLED.

Totusi, dupa cum s-a dovedit din teste, ecranul lui 830 este foarte bun, luminos si nu prezinta nici un fel de probleme. Claritatea este si ea la locul ei, pentru o astfel de rezolutie.

Nu este un Oled desigur, asadar nu este capabil de afisarea celor mai bune nuante de negru, dar este foarte clar iar culorile sunt bune. Daca nu esti pretentios, ecranul acestui smartphone iti va satisface toate nevoile.

0 Shares
You May Also Like