Ce motive avem pentru a bea cafea?

0 Shares
0
0
0

A bea o cafea espresso, o cafea naturala sau un orice alt tip de cafea, pentru foarte multe persoane a devenit o obisnuinta. Unii, dimineata mai intai de toate isi beau cafeaua si abia apoi servesc micul dejun si isi incep activitatile.

Altii iubesc atat de mult cafeaua incat beau un Espresso Cafe acasa, si mai savureaza unul si la servici, in timp ce altii beau cateva cafele in fiecare zi. De ce am scris Espresso Café si nu cafea espresso? Poate ca m-a influentat vizita pe care am facut-o zilele astea pe siteul EspressoCafe, un shop exclusiv dedicat iubitorilor cafelei.

Ei bine, unii oameni sunt constienti de beneficiile cafelei si din acest motiv beau atat de multa cafea, in timp ce altii pur si simplu sunt fascinati de gustul acesteia. In cele ce urmeaza, veti descoperi cateva beneficii ale cafelei, si cu siguranta daca nu consumati cafea in prezent, veti ajunge sa va schimbati radical parerea.

Beneficiile cafelei:

Trateaza durerea

Doua cesti de cafea pot reduce durerile musculare post-antrenament cu pana la 48%. Tocmai acesta este motivul pentru care foarte multi sportivi aleg sa consume cafea zi de zi.

Cafeaua are continut bogat de fibre

O ceasca de cafea preparata reprezinta o contributie de pana la 1,8 grame de fibre de admisie recomandata de 20-38 grame.

Cafeaua reduce riscul de cancer colorectal 

Chiar si consumul moderat de cafea poate reduce sansele de a dezvolta cancer colorectal cu 26%. Acest beneficiu de protectie creste odata cu consumul mai mare.

Risc mai mic de guta

Riscul de a dezvolta guta iar aici discutam strict despre barbati, scade odata cu cresterea consumului de cafea. Acesta este un studiu amplu de peste 50.000 de barbati.

Impiedica deteriorarea retinei

Un studiu al Universitatii Cornell a aratat ca cafeaua poate preveni deteriorarea retinei datorita stresului oxidativ. Cofeina nu este vinovata aici, ci acidul clorogenic (CLA), care este unul dintre cei mai puternici antioxidanti gasiti in boabele de cafea.

Cafeaua neagra previne cavitatile 

Cercetatorii din Brazilia au descoperit ca o cafea neagra puternica ucide bacteriile pe dinti care duc la deteriorarea dintilor. Adaugarea laptelui sau a zaharului la cafea denatureaza acest beneficiu.

Cafeaua poate proteja impotriva bolii parodontale

Ca parte a Departamentului pentru Afaceri Veteranilor din Statele Unite, consumul de cafea pentru studiul longitudinal a fost urmarit intre anii 1968-1998. Cercetatorii au descoperit ca cafeaua nu a promovat boala gingiilor si de fapt a aratat un beneficiu protector.

Cafeaua poate proteja impotriva melanomului

Un studiu publicat in Jurnalul Institutului National al Cancerului a constatat ca riscul de melanom scade odata cu consumul de cafea si ca acest risc scade cu fiecare ceasca consumata.

Reducerea riscului de mortalitate datorita problemelor la inima

Cercetatorii au descoperit ca cei care beau doua sau mai multe cani de cafea zilnic dupa un atac de cord au cel mai mic risc de a muri de atac de cord.

Asadar, dupa cum se poate vedea, un EspressoCafe sau o cafea naturala poate avea o multime de beneficii asupra organismului uman, asa ca oamenii care nu consuma cafea ar trebui sa isi schimbe obiceiurile tinand cont de beneficiile acesteia.

De precizat insa este faptul ca nu trebuie sa consumati cafea in exces, asa ca in mod obisnuit 2-3 cani de cafea zilnic sunt suficiente.

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt brosele?

ModaCe sunt brosele?

Brosele sunt fara doar si poate, cele mai vechi bijuterii. Mai mult ca sigur, fiecare dintre femei, a…