Ce sunt bijuteriile?

0 Shares
0
0
0

Fara doar si poate, bijuteriile sunt cele mai importante accesorii, acestea putand fi purtate in diferite scopuri. De exemplu, bijuterii precum brose, inele, cercei, bratari, pandative, etc. pot fi purtate in viata de zi cu zi, pentru podoaba personala.

Exista bijuterii precum verighetele sau inelele de logodna care arata un statut. Verigheta arata ca persoana care o poarta este casatorita, in timp ce inelele de logodna arata ca femeile care le poarta, sunt logodite si urmeaza sa se casatoreasca.

Formele de baza ale bijuteriilor variaza intre culturi, dar sunt adesea extrem de indelungate; in culturile europene, cele mai frecvente forme de bijuterii enumerate mai sus au persistat inca din cele mai vechi timpuri.

Bijuteriile pot fi realizate dintr-o gama larga de materiale. Pietrele pretioase si materiale similare, cum ar fi chihlimbarul si coralul, metalele pretioase, margelele si scoicile au fost utilizate pe scara larga, iar smaltul a fost adesea important. In majoritatea culturilor bijuteriile pot fi intelese ca un simbol de statut, pentru proprietatile sale materiale, modelele sale sau pentru simboluri semnificative.

Bijuteriile au fost facute pentru a impodobi aproape fiecare parte a corpului, de la coafuri la inele pentru degetele mainilor, bratari pentru picioare, si chiar bijuterii genitale. Modelele de purtare a bijuteriilor intre sexe si copii si persoane in varsta pot varia foarte mult intre culturi, dar femeile adulte au fost cele mai consistente purtatoare de bijuterii; in cultura europeana moderna, cantitatea purtata de barbatii adulti este relativ mica in comparatie cu alte culturi si alte perioade din cultura europeana.

In crearea de bijuterii, pietrele pretioase, monedele sau alte obiecte pretioase sunt adesea utilizate si sunt de obicei setate in metale pretioase. Aliajele de platina variaza de la 900 (90% pur) la 950 (95,0% pur). Argintul folosit in bijuterii este de obicei argint sterlin, sau 92,5% argint fin.

In cazul in care intentionati sa va cumparati bijuterii, puteti sa va indreptati atentia spre cele cu pietre pretioase sau semipretioase, pentru ca in cazul in care candva veti avea nevoie de bani, le veti putea amaneta sau le veti putea vinde caselor de amanet aur Bucuresti, iar in schimbul acestora veti obtine sume importante de bani.

In urmatoarele randuri, vom prezenta cateva exemple de pietre pretioase cu care pot fi prevauzte bijuteriile, si in schimbul carora casele de amanet aur Bucuresti, ar fi dispuse sa va ofere sume importante de bani.

Chihlimbar

Chihlimbarul, o piatra pretioasa organica straveche , este compus din rasina de copac care s-a intarit de-a lungul timpului. Piatra trebuie sa aiba o vechime de cel putin un milion de ani pentru a fi clasificata ca chihlimbar, iar unele chihlimbar poate avea pana la 120 de milioane de ani. Cu siguranta pentru o bijuterie cu o asemenea piatra, veti obtine o suma improtanta de bani cand o veti vinde unei case de amanet aur.

Rubin

Rubinele sunt cunoscute pentru culoarea rosie intensa si sunt printre cele mai apreciate pietre pretioase. Rubinele au fost pretuite de milenii. In sanscrita , cuvantul pentru rubin este ratnaraj, insemnand rege al pietrelor pretioase .

Safir

Cea mai populara forma de safir este safirul albastru, care este cunoscut pentru culoarea albastra medie pana la profunda si saturatia puternica. Sunt disponibile si safiruri de diferite culori. In Statele Unite, safirul albastru tinde sa fie cel mai popular si cel mai accesibil dintre cele trei pietre pretioase majore (smarald, rubin si safir).

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt brosele?

ModaCe sunt brosele?

Brosele sunt fara doar si poate, cele mai vechi bijuterii. Mai mult ca sigur, fiecare dintre femei, a…