Ce trebuie sa stiti despre generatoarele performante de curent electric?

0 Shares
0
0
0

Generatoarele electrice sunt folosite in numeroase domenii de activitate. De la activitatile casnice, la constructii, in spitale, etc. acestea contribuie din plin la desfasurarea acestor in bune conditii. Multi dintre dumneavoastra se intreaba ce este un generator electric si mai ales cum functioneaza acesta.

Generatorul de curent electric, care mai este cunoscut si sub numele de grup electrogen, reprezinta un echipament bazat pe doua componente principale: un motor termic si un alternator. Principiul de functionare al generatorului este unul destul de simplu: alternatorul transforma energia mecanica motorului in energie electrica.

Cele doua componente impreuna cu radiatorul al carui rol este de a raci motorul sunt montate pe un sasiu. Pentru a putea asigura functionarea perfecta a motorului, sasiul are integrat si un rezervor de combustibil. Rezervorul de combustibil asigura o autonomie de circa 8 ore de functionare. Bineinteles ca se pot produce la cerere si rezervoare cu capacitatea marita pentru o autonomie de pana la 24 de ore.

Operarea acestui generator electric se face printr-un panou de comanda care poate fi manual sau automat. Generatorul cu operare automata are marele avantaj ca va porni singur in cazul unei pene de curent, oprindu-se imediat la restabilirea acesteia.

In cazul in care generatorul se monteaza la exterior, atunci este nevoie ca acesta sa fie protejat de o carcasa. Pe langa rolul de protejare a generatorului la diverse intemperii, acesta are si rolul de reducere a zgomotului.

Aceste generatoare se gasesc in diverse magazine de profil, unul dintre cele mai apreciate de catre clienti fiind Epinvest.ro. Acesta comercializeaza generatoare marca Honda cu motor pe benzina in patru timpi. Generatorul este echipat cu un motor extrem de puternic, fabricat de cunoscutul producator japonez Honda, fiind bine dimensionat in raport cu alternatorul de tip sincron de foarte buna calitate si totodata precizie.

Rezervorul acestui generator este unul de capacitate mare, iar cadrul metalic este robust. Acest generator este un grup electrogen ideal pentru numeroase aplicatii profesionale de mai mica anvergura si totodata pentru aplicatii casnice. Garantia acestui generator este foarte buna pentru persoanele juridice 1 an, pentru persoanele fizice 2 ani.

Pentru cei care achizitioneaza un astfel de generator sunt foarte importante specificatiile tehnice. Tensiunea este de 230V, puterea maxima fiind de 3,3 kVA. Putera motorului acestui generator este de 6,5 LE, iar consumul este de 1.5 litri/h. Acesta are un rezervor cu o capacitate de 2,5 litri, iar combustibilul folosit este benzina.

Bineinteles ca exista si generatoare pe motorina dar cei mai multi utilizatori apreciaza modelul cu motor pe benzina. Greutatea generatorului este de 40 de kilograme, acesta avand un motor de Honda GX200, extrem de performant.

Foarte multi utilizatori de generatoare electrice cauta oferta cea mai buna, de aceea acceseaza cu foarte mare incredere site-ul magazinului Epinvest. Aici vor gasi numeroase modele de generatoare la preturi foarte accesibile, acestea avand garantia calitatii japoneze. Produsele de acest gen sunt foarte apreciate de catre cei care isi doresc sa compenseze lipsa temporara a curentului sau care au nevoie de curent intr-o zona izolata.

0 Shares
You May Also Like