Ce este procesul de optimizare seo?

0 Shares
0
0
0

Termenul seo este o prescurtare pentru Search Engine Optimization, care inseamna tradus in limba romana, optimizarea site-ului pentru motoarele de cautare.

Asadar, pe site vor fi ajustate elemente precum in primul rand titlul, dupa care descrieri, url-uri, contunut dar si viteza, plus alte elemente care sa fie in conformitate cu cerintele Google, astfel incat site-ul sa aiba o pozitionare cat mai buna.

Deci practic, obiectivul procesului de optimizare seo, care se realizeaza prin anumite trucuri dar si printr-o strategie seo eficienta, este acela de a ajuta site-ul sa aiba o clasare cat mai buna in paginile cu rezultate ale motoarelor de cautare.

Optimizarea seo este un proces care se desfasoara continuu, si iti va aduce rezultatele dorite intr-un interval de timp de aproximativ 3 – 6 luni, rezultatele fiind influentate de concurenta cuvintelor cheie.

Pentru a avea o strategie seo care sa fie foarte bine pusa la punct, va trebui sa ai o lista de cuvinte cheie care sa aiba un volum ridicat de cautare, dar si un continut de calitate, si nu in ultimul rand, o foarte mare rabdare.

In cele ce urmeaza, vom discuta in acest articol despre factorii care influenteaza clasarea site-ului in Google. Se stie ca sunt mai mult de 200 de astfel de factori, insa in continuare vom discuta despre cativa dintre acesti factori.

Se spune ca varsta domeniului ar fi un factor foarte important care ar influenta clasarea site-ului in Google, insa Matt Cutts spune ca intre un domeniu care are doar o jumatate de an vechime, si intre unul care are o vechime de mai bine de doi ani, nu exista nici o diferenta, iar astfel varsta domeniului nu conteaza.

Cuvantul cheie in nivelul de top al nisei, cu siguranta conteaza foarte mult, pentru ca daca ai cuvantul cheie principal in functie de care sa iti optimizezi site-ul in domeniu, ai un mare avantaj in fata celorlalti competitori.

Este foarte important deasemenea ca primul cuvant al domeniului sa fie cuvantul cheie, pentru ca si in acest fel vei avea un avantaj major in fata competitiei.

Chiar si durata de inregistrare a domeniului conteaza foarte mult, asa ca daca iti cumperi un domeniu pe mai multi ani de zile, vei avea un avantaj destul de important fata de ceilalti competitori din nisa ta.

Istoria domeniului este iarasi un factor de clasare important al site-ului in Google. Deasemenea, conteaza foarte mult sa nu fii un proprietar de site care sa fii penalizat.

Alti factori care conteaza foarte mult, ar fi plasarea cuvintelor cheie in titlul cuvantului, in descriere dar si in alte locuri foarte bine alese.

Optimizarea imaginilor, densitatea cuvintelor cheie, actualizarea continutului, viteza de incarcare a site-ului, plus inca o multime de alti factori, contribuie decisiv la clasarea site-ului tau in paginile cu rezultate ale motoarelor de cautare.

Ei bine, cu siguranta in cazul in care apelezi la o firma specializata in optimizarea seo, specialistii din cadrul firmei vor tine cont de toti acesti factori, si vor face tot ceea ce le sta in putinta pentru ca site-ul tau sa fie cat mai bine optimizat.

0 Shares
You May Also Like
Woo Commerce sau Magento?

BlogWoo Commerce sau Magento?

Cele mai bune solutii de e-Commerce sunt WooComerce si Magento – pe aceste doua platforme sunt dezvoltate peste…
Avantajele optimizarii unui site

BlogAvantajele optimizarii unui site

In timp ce optimizarea dinamica a preturilor si aprovizionarea cu produse se numara printre principalele preocupari ale proprietarilor…
La ce este util CognitiveSEO?

SeoLa ce este util CognitiveSEO?

Pentru a-si desfasura activitatea cat mai bine, specialistii SEO au nevoie de cele mai performante instrumente SEO, printre…