Ce va doriti – o bormasina cu percutie sau una fara percutie?

0 Shares
0
0
0

Bormasina este o unealta folosita atat in numeroase ramuri industriale, cum ar fi constructiile, industria lemnului, etc., cat si pentru uz casnic in gospodaria fiecaruia. Nu cred ca exista cineva care sa nu fi avut vreodata nevoie de o bormasina pentru diverse gauriri in peretii locuintei. Fiind asa de des folosita atat de meseriasi, cat si de o foarte mare parte a populatiei, apare intrebarea fireasca la cumpararea unei bormasini: ne dorim o bormasina cu percutie sau una fara percutie?

Daca spre exemplu considerati ca este mai buna o bormasina cu percutie atunci apare intrebarea daca este mai bun un rotopercutor sau este de ajuns o bormasina cu percutie?  Pentru a va lamuri putin trebuie stiut ca bormasinile fara percutie sunt folosite la gaurirea unor materiale usoare cum ar fi lemnul, materialele plastice sau metalul.

Bineinteles ca nu veti putea da gauri in materiale dure cum ar fi piatra, betonul sau caramida cu o bormasina simpla. Pentru a da gauri in boltarii de BCA sau in caramida aveti neaparata nevoie de o bormasina cu percutie. Majoritatea acestora din urma au de regula un comutator prin care puteti sa treceti in modul fara percutie.

In unele situatii chiar si sistemul de percutie devine limitat, mai ales cand vine vorba de beton armat. Pentru a gauri un astfel de beton este nevoie de rotopercutor. Principiul de gaurire al acestora din urma este cu totul altul decat cel al bormasinilor cu percutie. Gaurirea in cazul rotopercutoarelor se realizeaza cu un cilindru pneumatic, care loveste bineinteles cu o forta mult mai mare decat bormasina cu percutie.

O dilema extrem de importanta care apare in cazul rotopercutoarelor, ca si scule electrice de top, este reprezentata de producatorul acestora. Care dintre cei doi mari producatori DeWalt sau Makita produce cele mai bune scule electrice?

Trebuie precizat de la bun inceput ca fiecare dintre cei doi producatori are o variata gama de produse, astfel incat comparatia corecta nu se poate face decat pentru acelasi tip de produs.  DeWalt este privit in special ca un competitor de top indiferent de gama de produse la care facem referire. Chiar daca destul de rar sculele electrice in general si bormasinile in particular se dovedesc a fi cele masi bune, acestea sunt mereu in topul calitatii, fiind considerate produse extrem de bune.

De cealalta parte, Makita este o companie japoneza care bineinteles ca pune accentul pe calitatea sculelor realizate. Bineinteles ca exista si alte branduri care se ridica la valoare celor doua as aminti aici doar Bosch.

Indiferent pentru care marca veti opta, veti alege cu siguranta un produs excelent. Inainte de a achizitiona o bormasina indifernt de brand eu va recomand sa va stabiliti mai inainte bugetul si sa analizati ce produse se incadreaza in acesta. Apoi este important si la ce veti folosi bormasina pentru a sti ce model sa alegeyi cel cu percutie pentru materiale mai dure sau cel fara aceasta optiune pentru materiale mai moi.

In concluzie, nu exista o reteta garantata a succesului, deci va trebui sa studiati putin mai amanuntit sculele electrice produse de marile branduri.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegeti o poarta automata?

BlogCum alegeti o poarta automata?

Portile de acces sunt extrem de importante pentru fiecare proprietate. De exemplu, in cazul resedintelor, portile le permit…