Cum a fost desenat Mickey Mouse?

0 Shares
0
0
0

Pentru ca Mickey Mouse alaturi de Minnie sunt unele dintre cele mai cautate personaje de catre cei care doresc sa angajeze animatori petreceri copii, in acest articol va prezentam modul in care el a fost desenat ajungand la forma pe care toti o cunoastem astazi.

Pe parcursul anilor anteriori, designul lui Mickey a fost asemanator cu Oswald, cu exceptia urechilor, a nasului si a cozii.  Ub Iwerks a creat corpul lui Mickey din cercuri pentru a face ca personajul sa fie simplu de animat. Angajatii Disney John Hench si Marc Davis au crezut ca acest design face parte din succesul lui Mickey, facandu-l mai dinamic si atragator pentru public.

Designul circular al lui Mickey este cel mai vizibil in urechile sale. In animatia din anii 1940, urechile lui Mickey au fost animate intr-o perspectiva mai realista. Mai tarziu, designerii s-au straduit mereu sa para circulare, indiferent de modul de animare. Acest lucru l-a facut pe Mickey usor de recunoscut pentru audiente si i-a facut urechile o marca comerciala neoficiala. Regula circulara a creat ulterior o dilema pentru creatorii de jucarii care au trebuit sa recreeze un Mickey tridimensional.

In 1938, animatorul Fred Moore a reproiectat corpul lui Mickey de la designul sau circular la un design in forma de para. Colegul Ward Kimball l-a laudat pe Moore ca a fost primul animator care a depasit designul lui Mickey perfect rotund. Desi Moore insusi a fost deranjat la inceput de schimbarea lui Mickey, lui Walt Disney ii placea noului design si i-a spus lui Moore: “Asa vreau ca Mickey sa fie desenat de acum incolo”.

Fiecare dintre mainile lui Mickey are doar trei degete si un deget mare. Disney a spus ca aceasta a fost o decizie atat artistica, cat si financiara, explicand: “Cinci cifre artistice sunt prea multe pentru un soarece, mana lui ar arata ca o gramada de banane, din punct de vedere financiar, fara a avea un deget suplimentar in fiecare dintre cele 45.000 de desene a scazut costul de animatie considerabil.

” In filmul The Opry House (1929), lui Mickey i s-au dat mai intai manusi albe ca o modalitate de a contrasta mainile lui negre natural. Utilizarea manusilor albe s-ar dovedi a fi un design influent pentru personajele de desene animate, mai ales cu caracterele Disney de mai tarziu, dar si cu personaje non-Disney, cum ar fi Bugs Bunny, Woody Woodpecker, Mighty Mouse si Mario.

Ochii lui Mickey, asa cum au fost desenati in Planul nebun si Gaucho Gallopin, erau mari si albi cu contururi negre. In Steamboat Willie, partea inferioara a contururilor negre a fost indepartata, desi marginile superioare erau in contrast cu capul. Ochii lui Mickey au fost reimaginati mai tarziu ca doar constand din mici puncte negre, in timp ce marginile superioare ale ochilor lui au devenit o linie parului.

Acest lucru este evident numai cand Mickey clipeste. Fred Moore a reproiectat mai tarziu ochii pentru a fi  albi si mici  si si-a dat fetei  un ton de piele caucazian in loc de alb simplu. Acest nou Mickey a aparut pentru prima data in 1938 pe coperta unui program de petrecere si in animatie in anul urmator odata cu lansarea lui The Pointer. Mickey are cateodata sprancene, asa cum se vede in The Simple Things (1953) si in benzi desenate, desi nu are sprancene in cele mai recente aparitii.

0 Shares
You May Also Like