Frazele cheie si cuvintele cheie – importanta in SEO

0 Shares
0
0
0

Ce sunt frazele cheie si cuvintele cheie? Cuvintele cheie sunt identice cu frazele de cautare, pe care oamenii le formuleaza/tasteaza atunci cand cauta informatii pe Internet. De exemplu, daca un cititor doreste sa afle despre cobai, probabil ca vor merge pe un motor de cautare si vor scrie exact aceste cuvinte: cobai sau cobai de laborator.

Astfel, folosind expresia “cobai” intr-un articol, va permite motorului de cautare sa stie ca articolul respectiv, poate ajuta oamenii sa invete despre cobai. Esti interesat de tehnicile SEO? Dan Bradu te poate ajuta.

Din cauza modului in care motoarele de cautare citesc paginile, autorii SEO trebuie sa utilizeze expresii de cuvinte cheie exact asa cum apar in instructiunile articolului. Daca instructiunile cer fraza “cobai”, pentru a fi cele mai eficiente, ar trebui sa includeti fraza in ansamblu.

De exemplu: Exista multe tipuri diferite de animale de companie. (Cobai) sunt printre cele mai populare, pentru ca sunt usor de ingrijit si pot fi  animale de companie grozave pentru copiii mai mici. Ce se intampla daca o expresie de cuvinte cheie nu suna natural? Uneori, veti obtine un articol care solicita o expresie de cuvinte cheie total diferita de ceea ce ati folosi in discursul de zi cu zi.

Asta pentru ca oamenii tind sa introduca in Google ceea ce le vine mai intai in minte, adesea in forma cea mai simplista.

De exemplu, cineva care cauta un avocat pentru divort in Springfield, va introduce pur si simplu “avocati pentru divort Springfield”. Deoarece articolele trebuie sa sune natural si angajat, acest lucru poate face ca scrierea pentru SEO sa fie o provocare. Cu toate acestea, exista o parte in plus, deoarece exista mai multe moduri diferite de a trata o expresie de cuvinte cheie confuza, ca aceasta.

Prima modalitate este de a separa fraza de punctuatie, deoarece s-a descoperit ca motoarele de cautare importante precum Google, nu iau in considerare cele mai multe semne de punctuatie, cu exceptii rare. Deci, cateva modalitati perfect acceptabile pentru a aborda aceasta problema sunt urmatoarele:

Daca veti compara (avocati divort, Springfield) aveti multe optiuni.

Exemplu: „La firma noastra de avocatura, veti gasi cei mai de incredere si plini de compasiune (avocati divort, Springfield) locuitorii acestui oras au incredere in noi de peste 40 de ani.”

Aceasta prima metoda este cea mai clasica modalitate de a gestiona cuvintele cheie si in acelasi timp, metoda preferata de majoritatea scriitorilor cand raspund la intrebarea: “Ce este scrierea SEO?” Dar exista si o modalitate mai noua de a gestiona cuvintele cheie asemanatoare.

Exista cuvinte si fraze scurte care sunt adesea ignorate de motoarele de cautare. Prepozitiile si articolele (adica cuvinte precum “de,” “a”, “in” si “pe”) sunt de multe ori complet ignorate. Acest lucru poate transforma un cuvant cheie ales prost, intr-unul care este mai natural:

Experienta si expertiza ei o fac una dintre cele mai bune (avocat pentru divort din Springfield).

Aceste cuvinte cheie sunt adesea numite “cuvinte de oprire”. Un scriitor nu trebuie sa le foloseasca excesiv in etichetele de titlu, deoarece ocupa prea mult spatiu important in titlul foarte scurt, dar in continutul paginii, este perfect.

 

0 Shares
You May Also Like
Woo Commerce sau Magento?

BlogWoo Commerce sau Magento?

Cele mai bune solutii de e-Commerce sunt WooComerce si Magento – pe aceste doua platforme sunt dezvoltate peste…
Avantajele optimizarii unui site

BlogAvantajele optimizarii unui site

In timp ce optimizarea dinamica a preturilor si aprovizionarea cu produse se numara printre principalele preocupari ale proprietarilor…
La ce este util CognitiveSEO?

SeoLa ce este util CognitiveSEO?

Pentru a-si desfasura activitatea cat mai bine, specialistii SEO au nevoie de cele mai performante instrumente SEO, printre…

SeoCe este procesul de optimizare seo?

Termenul seo este o prescurtare pentru Search Engine Optimization, care inseamna tradus in limba romana, optimizarea site-ului pentru…