Cel mai potrivit halat de unica folosinta din polipropilena

0 Shares
0
0
0

Multe articole, inclusiv halate, masti, cearsafuri, prosoape si paturi, utilizate in centrele de ingrijire a sanatatii sunt compuse din materiale textile. Se stie ca acestea sunt substraturi adecvate pentru cresterea bacteriilor si fungilor in conditii adecvate de umiditate si temperatura.

Mai multe studii au aratat ca textilele joaca un rol important in prevenirea si controlul infectiilor, in timp ce altele au evidentiat diseminarea microorganismelor prin textile sau echipamente de protectie individuala (PPE).

Miscarea microorganismelor prin tesaturi de izolare depinde de mai multi factori, inclusiv proprietatile fizice si chimice ale tesaturii, forma si caracteristicile de suprafata ale microorganismelor, caracteristicile purtatorilor si alti factori, cum ar fi solicitarile fizice si chimice.

O serie de caracteristici ale materialului si ale designului, cum ar fi rezistenta tesaturii si a cusaturii, dimensiunea porilor, repelenta, potrivirea, confortul termic, mobilitatea si interfetele pot contribui, de asemenea, la eficienta unui halat de unica folosinta din polipropilena 22g pentru uz general.

Halatele ofera performante variate, in functie de toate aceste proprietati citate. Desi unele studii nu prezinta niciun beneficiu al utilizarii de rutina a halatelor de izolare, altele au demonstrat ca rata infectiei este redusa prin utilizarea de imbracaminte de protectie.

Halatele sunt folosite de ani de zile in spitale pentru a reduce transmiterea incrucisata si riscul de achizitie a bolilor de catre lucratorii din domeniul sanatatii publice.

Exista mai multe studii care se ocupa de eficacitatea utilizarii halatelor, iar descoperirile anterioare au aratat ca halatele ofera o rezistenta diferita la sange si ca eficacitatea in prevenirea contactului cu sangele variaza in functie de tipul materialului, impermeabilitatea-permeabilitatea acestuia si uzura.

In aceste studii, au fost utilizate mai multe metode pentru a evalua eficacitatea barierei, inclusiv penetrarea vizuala a sangelui si a altor fluide corporale, monitorizarea aparitiei infectiilor dobandite in spital, atasarea placilor de agar in interiorul sau in exteriorul halatului si apoi evaluarea prezentei cresterii microorganismelor cauzate de transmisie si teste de laborator standardizate si nestandardizate.

Nu s-a gasit niciun studiu care sa revizuiasca in mod specific halatele de izolare; cu toate acestea, recent au fost publicate cateva recenzii excelente ale halatelor si echipamentelor chirurgicale.

Au existat multe studii clinice cu privire la eficacitatea barierei imbracamintei de protectie in ingrijirea sanatatii, eficacitate dovedita in diferite conditii, iar un halat de unica folosinta din polipropilena, poate oferi protectia optima necesara, astfel incat purtatorul sa poata pasi cu incredere oriunde este necesar, stiind ca este in siguranta.

Halatele de izolare joaca un rol critic in controlul infectiilor prin protejarea lucratorilor din domeniul sanatatii, a vizitatorilor si a pacientilor impotriva transferului de microorganisme si fluide corporale.

Decizia de a folosi un sistem de imbracaminte reutilizabil sau de unica folosinta este un proces de selectie bazat pe factori precum durabilitatea, eficacitatea barierei, costul si confortul. Sustenabilitatea mediului este utilizata din ce in ce mai mult in procesul decizional.

Evaluarea ciclului de viata al unui halat de unica folosinta pentru uz general este cel mai cuprinzator si utilizat pe scara larga instrument folosit pentru evaluarea performantei acestora.

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt brosele?

ModaCe sunt brosele?

Brosele sunt fara doar si poate, cele mai vechi bijuterii. Mai mult ca sigur, fiecare dintre femei, a…