Criza dezvoltarii in industria restaurantelor

0 Shares
0
0
0

Industria restaurantelor si a serviciilor alimentare este in criza. Mai mult de jumatate dintre consumatori cred ca productia de alimente este pe o cale gresita. Modelul de afaceri a restaurantelor in lant cu livrari la domiciliu iasi s-a lovit un zid de venituri plate, cu evaporarea marjelor de profit cu care aceste lanturi lupta pentru cota de piata prin razboaie de pret.

Provocarea cresterii veniturilor industriei este legata direct de dorinta detinuta de mai mult de optzeci la suta din consumatori pentru companii de a vinde produse alimentare sanatoase, care are un gust minunat si care se incadreaza in bugetul lor.

O legatura tot mai mare intre restaurante si antreprenorii de servicii alimentare sunt pe cale a umple acest decalaj intre oferta de produse a lanturilor de restaurante si asteptarile consumatorilor.

Aceste restaurante de pionierat, catering si brutarii sunt castigatoare in lupta pentru suprematia clientilor si mentin marjele de profit prin oferirea de alimente autentice si la preturi accesibile. Ele sunt un exemplu al acestor pionieri si al celor mai bune practici.

Liderii industriei definesc durabilitatea afacerii prin faptul ca industria restaurantelor si a serviciilor de produse alimentare se confrunta cu o criza de durabilitate definita de cateva tendinte.

Concurenta si stagnarea veniturilor au crescut

Mii de restaurante noi au fost demarate in cursul anului trecut, chiar daca industria se confrunta cu o scadere de miliarde in venituri. Magazinele de alimente sunt acum concurentii serviciilor alimentare. Amploarea cresterii concurentei este capturata de obiectivul de afaceri, iar antreprenorii aspira sa fie mai mult de o companie de produse alimentare care se aliniaza cu ceea ce consumatorul doreste acum, adica alimente mult mai gustoase, sanatoase, alegand alimente proaspete.

Batalia intensa a preturilor

Traiectoria de crestere a veniturilor prin oferirea de portii super mijlocii de cartofi cu marja mare de profit, ca si in cazul bauturilor carbogazoase, s-a lovit de un zid. Institutii de cercetare au constatat ca douazecisiunu dintre cele mai mari lanturi de restaurante au servit milioane de portii de alimente cu continut caloric scazut in ultimii ani.

Promotiile de pret agresive au fost raspunsul competitiv principal adoptat de industria restaurantelor fata de stagnarea veniturilor in incercarea de a lua cota de piata de la concurenti. Acest razboi a preturilor are succes pe venitul marginal pentru orice restaurant dintr-un mare lant, dar vine odata cu reducerea marjelor de profit.

Schimbarile climatice din ultima vreme se traduc si ele prin taxe suplimentare asupra costului produselor alimentare. Recolta de porumb de anul trecut a fost afectata de seceta, iar in acest an de inundatii.

Utilizarea semintelor modificate genetic pentru a reduce costurile de gestionare a problemei insectelor se confrunta cu niveluri record de erodare a performantelor, conducand la niveluri record de utilizare a insecticidului chimic in cultivarea de porumb, care adauga un alt cost la cel deja crescut al agriculturii la scara industriala.

0 Shares
You May Also Like