Cum alegem o sauna cu infrarosu?

0 Shares
0
0
0

In acest articol va prezentam care sunt cele mai importante elemente pentru a alege un tunel cu infrarosu. Aparent toate sunt la fel si par ca niste cabine in care cumva se produce caldura si organismul transpira si se incalzeste. In plus, internetul este plin de oferte si de ofertanti care au diverse preturi dar au aceleasi precizari in ceea ce priveste beneficiile aduse de aceste aparate.

Sunt unele lucruri de care este bine sa tineti cont pentru ca un tunel cu infrarosu sa va fie cu adevarat util si sa nu faceti investitii degeaba.

Primul element ar fi incalzitorul. Cele mai multe aparate utilizeaza incalzitoare ceramice care au o rezistenta electrica imbracata cu un material ceramic. Un asemenea incalzitor are o suprafata destul de mica de lucru si se incinge destul de mult depasind 200 de grade Celsius.

Contactul direct cu pielea produce arsuri si usturimi si in plus aceste  incalzitoare incalzesc extrem de tare punctual si deloc in restul zonelor. Altfel spus in sauna cand exista asemenea incalzitoare aveti parti din corp incalzite in exces si parti reci si nu asa ar trebui sa mearga un astfel de aparat.

Incalzirea utilizand panourile de carbon e cea mai moderna si va trebui sa avem in vedere la cumpararea unei saune cu infrarosu faptul ca panourile de carbon se incalzesc in mod uniform pe suprafee mari si temperatura acestora nu va depasi 80 de grade si nici nu vor incalzi in mod uniform corpul pe suprafete mari. S-a demonstrat ca daca reglati temperatura la 60 de grade veti obtine un efect profund si puteti prelungi sederea in sauna chiar mai mult de 60 de minute.

Modul cum sunt amplasate aceste incalzitoare conteaza extrem de mult. Eficienta saunelor cu infrarosu este data si de eficacitatea cu care o astfel de sauna va incalzi de fapt corpul, astfel incat sa se produca transpiratia abundenta a corpului.

Pentru a incalzi profund trebuie sa trimiteti fluxul termic uniform pe intreaga suprafata a corpului. Puteti gasi modele de saune cu infrarosu care au un incalzitor in spate si inca unul pus jos la picioare dar sunt si modele care au incalzitor in lateral si pe spate.

Daca nu primiti un flux termic IR si din spate, zonele cu cele mai mari depuneri adipoase nu sunt incalzite chiar daca transpirati, iar efectul final nu e cel mai bun posibil.

Ideal ar fi sa aveti un flux termic uniform de jos in sus si de jur imprejur. Cele mai bune si mai performante modele va ofera un flux termic din spate, din fata, din laterale si de la nivelul picioarelor in acelasi timp.

Este important de stiut ca fluxul termic este emis de catre sisteme de incalzire care au infrarosu in linie dreapta si care nu bate in mod eficient pe distante mai mari de 60 cm prin urmare nu aveti cum sa va bazati pe o posibila reflexie care sa vina de la o usa de sticla si tocmai de aceea lipsesc incalzitoarele frontale. In plus fluxul din spate e absorbit deja de spate.

0 Shares
You May Also Like
Diferența între orteză și proteză

BlogDiferența între orteză și proteză

Ortozele și protezele sunt două tipuri de dispozitive medicale utilizate pentru a îmbunătăți funcția sau a înlocui părți…