Cum alegi o lenjerie de pat?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care intentionezi sa iti cumperi o lenjerie pentru pat, cu siguranta trebuie sa cunosti cele mai importante detalii de care este necesar sa tii cont, pentru a alege lenjeria potrivita pentru dormitorul tau.

Asadar, trebuie sa stii ca se pot confectiona lenjerii de pat din diferite materiale naturale (in, matase, bumbac si mai nou bambus), dar se pot confectiona lenjerii si din materiale sintetice, si nu in ultimul rand din combinatii de materiale naturale + sintetice (politoton,etc).

Calitatea este cel mai important aspect, iar lenjeriile de cea mai buna calitate sunt cele confectionate din materiale naturale, asa ca spre acestea ar fi indicat sa iti indrepti atentia.

Din categoria lenjeriilor de pat de cea mai buna calitate, amintim lenjeriile din bumbac, iar aici exista lenjerii din bumbac pentru toate buzunarele. Cele mai apreciate sunt lenjeriile din bumbac egiptean, lenjeriile din bumbac Damasc sau cele din bumbac satinat.

Inul si matasea sunt alte materiale naturale din care se confectioneaza lenjerii pentru pat, insa acestea nu se bucura de o asa mare popularitate precum bumbacul, in ciuda faptului ca sunt materiale de o calitate foarte buna.

Exista apoi lenjerii de pat care sunt confectionate din materiale sintetice, si care nu sunt tocmai apreciate pentru ca nu sunt foarte prietenoase cu pielea. Acestea nu ii permit pielii sa respire, si provoaca o transpiratie excesiva. Deci, daca vrei o lenjerie de pat de cea mai buna calitate, trebuie sa eviti lenjeriile de pat din materiale sintetice.

Exista deasemenea si lenjerii de pat din combinatii de materiale naturale + materiale sintetice, care reprezinta o varianta de mijloc. Aici trebuie precizat ca pentru a imbunatatii lenjeriile din materiale sintetice, producatorii au introdus in procesul de confectionare si materiale naturale, pentru a imbunatati calitatea lenjeriilor.

In ciuda faptului ca aceste lenjerii au o calitate mai buna decat cele din materiale sintetice, tot nu se pot compara cu lenjeriile din materiale naturale.

Daca intentionezi sa iti alegi o lenjerie noua de pat, trebuie sa tii cont si de densitatea tesaturii, insa aici nu sunt multe lucruri de discutat. Trebuie sa stii doar ca o denstate mai mare a tesaturii este mai rezistenta la spalat, la uscat si la utilizari. O lenjerie de pat de calitate superioara trebuie sa aiba densitatea mai mare de 200 – 300 gr / mp.

Trebuie sa tii cont si de dimensiunile patului atunci cand iti alegi lenjeria. Chiar daca paturile standard au aceleasi dimensiuni, exista si paturi facute la comanda, asa ca daca ai un astfel de pat, trebuie sa tii cont de acest aspect atunci cand iti alegi lenjeria.

Cusaturile si finisajele lenjeriei reprezinta un aspect important pe care trebuie sa il ai in vedere, la fel ca si culorile si imprimeurile. Nu in ultimul rand, componenta setului este foarte importanta. De regula, un asemenea set continte 5 sau 7 articole.

Asadar, acestea sunt fara doar si poate, cele mai importante detalii de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa optezi pentru o oferta lenjerii pat.

Partea buna insa este aceea ca se gasesc foarte usor lenjerii de pat in prezent, asa ca ai de unde alege.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegeti o poarta automata?

BlogCum alegeti o poarta automata?

Portile de acces sunt extrem de importante pentru fiecare proprietate. De exemplu, in cazul resedintelor, portile le permit…