Cum se alege un avocat?

0 Shares
0
0
0

Alegerea unui avocat de multe reprezinta o adevarata provocare, pentru ca fiecare isi doreste sa beneficieze de serviciile celui mai bun avocat.

In cazul in care de exemplu ai nevoie de serviciile unui avocat divort, trebuie sa tii cont de urmatoarele aspecte importante.

Trebuie sa te interesezi daca avocatul este inclus in Baroul Bucuresti sau in orice alt barou din tara. Poti sa alegi de exemplu un avocat inclus in Baroul Bucuresti, ca sa te reprezinte in orice alt oras din tara, sau un avocat din orice alt barou din tara sa te reprezinte in orice alt oras din tara, pentru ca legea permite acest lucru.

Atunci cand cauti un avocat, trebuie sa te interesezi despre cum isi face acesta meseria, asa ca este important sa cauti referinte despre el pe internet, sau poti intreba cunostintele comune, daca au beneficiat de serviciile sale, daca au fost sau nu multumite de ceea ce le-a oferit avocatul.

Daca te intereseaza foarte mult rezultatele acestuia, poti sa le verifici pe site-ul portal.just.ro, iar acolo vei vedea ce rezultate a avut avocatul pe care vrei sa il alegi pentru a te reprezenta. Pe acel site vor fi trecute toate rezultatele avocatului.

Este important sa te orientezi spre un avocat care iti poate raspunde oricand la telefon, indiferent ca il suni ziua sau noaptea, si este important ca acesta sa le acorde problemelor tale atentie maxima.

Nu trebuie niciodata sa alegi sa beneficiezi de serviciile unui avocat doar pentru simplul fapt ca are un onorariu mai mic decat un alt avocat. Niciodata un onorariu mic nu garanteaza succesul.

In schimb, avocatii de top care au sucese pe linie, si care castiga majoritatea proceselor in care sunt implicati, cu siguranta au onorarii mai mari, insa optand pentru serviciile unui asemenea avocat, deja devin mai mari sansele de a avea castig de cauza in fata instantei, pentru ca acesti avocati stiu cum sa pregateasca cazurile.

Este important deasemenea sa il rogi pe avocat sa iti arate practica instantei la care vei avea procesul, si este deasemenea important sa soliciti si tu aceleasi probe ca in dosarele castigate.

Un alt aspect important de care trebuie sa tii cont, este acela ca de regula fiecare avocat are un anumit tip de cazuri in care se implica. De exemplu, exista avocati care se implica in cazuri de divort, acolo unde sunt foarte buni in a obtine custodia copiilor, sau in a obtine ordine de restrictie.

Exista deasemenea avocati comerciali, care au mai mult de-a face cu firmele si cu activitatea acestora. Acestia se ocupa de intemeierea firmelor, si reprezinta firmele in instanta atunci cand este cazul.

Ei bine, este important sa iti alegi un avocat care exceleaza in cazuri precum cel in care ai nevoie sa te reprezinte. Daca vrei sa divortezi, cu siguranta ai nevoie de un avocat specializat in pregatirea acestor cazuri. S-ar putea ca daca optezi pentru un avocat comercial sa pierzi din start.

Asadar, acestea sunt cateva detalii de care trebuie sa tii cont atunci cand iti alegi avocatul.

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt brosele?

ModaCe sunt brosele?

Brosele sunt fara doar si poate, cele mai vechi bijuterii. Mai mult ca sigur, fiecare dintre femei, a…