Cum alegi un cleste patent de mana?

0 Shares
0
0
0

Indiferent de faptul ca esti electrician, constructor, tamplar sau pur si simplu iti place sa efectuezi mici reparatii in gospodarie, cu siguranta ai nevoie de un cleste patent de mana pe care sa il folosesti atunci cand lucrezi.

Ei bine, aparent alegerea unei asemenea unelte nu pare deloc dificila, insa cu siguranta nu este atat de simplu sa iti alegi un cleste patent, pentru ca trebuie sa tii cont de cateva detalii foarte importante.

In primul rand trebuie sa stii daca ai nevoie de un cleste patent fix, sau daca iti trebuie un cleste patent reglabil. Poti sa gasesti diferite asemenea unelte, asa ca trebuie sa stii ce lucrari ai de efectuat, pentru a stii spre ce tip de unealta este indicat sa iti indrepti atentia.

Forma si scopul patentului reprezinta un alt aspect foarte important pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand vrei sa iti cumperi un patent nou. Exista de exemplu patent universal, care poate fi folosit in orice gospodarie, si se foloseste pentru a prinde, pentru a trage, pentru a indoi, pentru a rupe sau pentru a roti diferite fire sau elemente. Deasemenea, patentul poate fi folosit si pentru insurubare.

Exista apoi patente combinate, dar si patente cu falci lungi, care sunt necesare pentru cei care lucreaza in spatii mici. Exista patente de tip cleste deasemenea, care sunt ideale pentru scoaterea cuielor,

Ei bine, lasand la o parte forma si scopul patentului, trebuie precizat faptul ca si stratul izolator al acestuia reprezinta un aspect care nu trebuie neglijat, mai ales de catre electricieni.

Un alt aspect pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand vrei sa iti cumperi un patent, este reprezentat de modul in care il alegi. Mai exact, poti opta pentru un patent cumparat separat dintr-un magazin oarecare, sau poti alege sa il cumperi la set.

Fireste, aici depinde foarte mult totul de tine si de banii pe care iti permiti sa ii cheltuiesti pentru a-ti cumpara asemenea unelte.

Standardele de calitate pe care le indeplineste unealta reprezinta un alt dealiu de luat in calcul. Cea mai indicata solutie ar fi aceea de a te orienta spre patentele care au calitatea tehnica certificata prin logo-ul VDE sau ASTM F1505.

Asadar, in mare parte acestea sunt detaliile de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa iti cumperi un patent, iar WERT – Cleste patent (200 mm) poate reprezenta cea mai buna solutie pentru tine.

Ei bine, cu siguranta in cazul in care situatia financiara iti permite, ar fi indicat sa cumperi si un cleste normal pe care il poti folosi in foarte multe scopuri. Exista clesti normali de diferite marimi, asa ca ai de unde alege.

Deasemenea, cu cat iti indrepti mai mult atentia spre un numar mai mare de unelte de mana, cu atat mai bine, pentru ca iti poti usura considerabil munca. Pe langa acestea, ar fi indicat sa mai optezi si pentru cateva scule electrice profesionale, pentru a avea mereu totul la indemana.

0 Shares