Cum ar trebui abordata corect deversarea hidrocarburilor

0 Shares
0
0
0

Pentru a deversa corect hidrocarburile sunt folosite aparatele de tip separator de hidrocarburi cu filtru coalescent, astfel incat mediul sa ramana protejat complet de astfel de substante nocive.

Scurgerea din zone precum depozitele de substante chimice sau bazinele de spalare este formata din apre care contin alte substante decat uleiul si ar trebui sa se scurga in mod normal la canalizare cu apa reziduala cu aprobarea furnizorului de canalizare. Este posibil ca furnizorul local de canalizare impuna in prealabil utilizarea unui separator in functie de tipul de ape deversate. Evacuarea din astfel de zone nu este potrivita pentru scurgerea in apa de suprafata, drenarea in pamant sau scurgerile in rauri si lacuri.

Apele care contin detergenti nu trebuie sa treaca prin separator deoarece detergentii nu permit separatorului sa functioneze corect. Deci apa contaminata cu detergenti trebuie colectata si deversata conform reglementarilor existente.

Folositi diagrama de flux pentru a va ajuta sa selectati sistemul adecvat pentru aplicatia proprie. Mai mult de un separator ar putea fi necesar pe zone mai mari sau pe o zona cu multe activitati. Va trebui sa luati in considerare circumstantele locale si riscul tinand cont de factori incluzand:

  • punctul de descarcare al separatorului propus
  • sensibilitatea mediului existent
  • activitatile practicate

Reglementarile privind produsele de constructii impun ca separatoarele prefabricate (facute in afara amplasamentului si apoi instalate) trebuie sa satisfaca anumite cerinte esentiale. Demonstratia indeplinirii acestor cerinte poate fi furnizata prin respectarea clauzelor obligatorii din BS EN 858-1. Puteti obtine o lista de separatoare prin intermediul institutiilor abilitate sa reglementeze pluarea.

Toate separatoarele pe care le gasiti in marketplace au fost testate si aprobate pentru a fi utilizate. Este necesar sa se construiasca sisteme speciale de drenare si purificare a apei sau de depozitare a hidrocarburilor in anumite situatii. Aceste sisteme sunt cunoscute si sub denumirea de SUDS.

De ce este important ca hidrocarburile sa nu ajunga in mediu

Hidrocarburile sunt nocive pentru plante, animale si oameni. Chiar daca la inceput urmarile nu se vad in momentul in care chiar si cea mai mica parte a ecosistemului este afectata, urmarile se vor vedea in timp. Este posibil ca hidrocarburile sa ucida spre exemplu gandaceii si insectele din mediu sau cartitele. Cu siguranta nu le vedem deci consideram ca nu exista.

In realitate lipsa insectelor va goni pasarile care se hranesc cu ele si aricii pentru ca acestia vor migra dupa hrana. Ulterior din mediu vor disparea si alte animale si vegetatie, in timp ce alte plante se vor dezvolta necontrolat.

Fara cartite solul nu va mai fi amant si nu vor fi eliminate insectele sau alti daunatori de care se ocupau cartitele. Acestea sunt doar cateva exemple insa in realitate efectele sunt mult mai devastatoare in timp.

Cumpararea unui separator de hidrocarburi va elimina toate aceste probleme rapid si eficient in timp ce mediul va ramane curat pentru foarte mult timp. Sfatul nostru este sa respectati regulile cat mai mult pentru a evita inclusiv amenzile care pot fi foarte mari si pe care organele abilitate le pot aplica ori de cate ori legile sunt incalcate.

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt brosele?

ModaCe sunt brosele?

Brosele sunt fara doar si poate, cele mai vechi bijuterii. Mai mult ca sigur, fiecare dintre femei, a…