Cum atingem starea totala de bine cu ajutorul wellness-ului?

0 Shares
0
0
0

Ce este wellness-ul?

Wellness inseamna bunastare.Wellness este un proces activ de a deveni constient si de a face alegeri catre o viata sanatoasa si implinita. Wellness este mai mult decat a fi liber de boli, este un proces dinamic de schimbare si crestere.

Wellness ofera relaxare. Wellness arata placere. Wellness-ul este atat de complex, plin de evenimente si frumos. Termenul de wellness este clar depasit. Dar cum poate fi definita bunastarea personala, odihna, placerea si relaxarea intr-un singur cuvant? Mai ales cand vine vorba de activitate, dar si de timpuri pasive.

Wellnessist.ro ne invata, ne indruma spre calea de a ne regasi sanatatea, starea de bine fizica si interioara, pentru fiecare dintre noi are o solutie, un tratament, un program sau un sfat.

De ce trebuie sa tinem cont de tot ceea ce inseamna wellness?

Wellness este un amestec de tot ceea ce iti face bine. Ce poate fi complet diferit in functie de starea de spirit, de sezon sau de regiune. Mentinerea unui nivel optim de bunastare este absolut esentiala pentru a trai o viata mai buna.

Sanatatea conteaza pentru ca tot ceea ce facem si fiecare emotie pe care o simtim se refera la bunastarea noastra. In schimb, bunastarea noastra afecteaza in mod direct actiunile si emotiile noastre.

Prin urmare, este important ca toata lumea sa obtina o stare de sanatate optima pentru a suprima stresul, pentru a reduce riscul de imbolnavire si pentru a asigura interactiuni pozitive.

Exista opt dimensiuni ale sanatatii: ocupationale, emotionale, spirituale, de mediu, financiare, fizice, sociale si intelectuale. Fiecare dimensiune de wellness este interdependenta cu alta. Fiecare dimensiune este la fel de vitala in cautarea unei sanatati optime. Se poate atinge un nivel optim de bunastare prin intelegerea modului de a mentine si optimiza fiecare dintre dimensiunile de wellness.

Sanatatea  emotionala se refera la intelegerea sentimentelor si la intelegerea  eficienta a stresului. Este important sa acorzi atentie auto-ingrijirii, relaxarii, reducerii stresului si dezvoltarii resurselor interioare, astfel incat sa puteti invata sa va cunoasteti.

 Cum ajungem la acea stare totala de bine?

Amenajarea ambientala ne inspira sa traim un stil de viata care respecta imprejurimile noastre. Acest domeniu ne incurajeaza sa traim in armonie cu Pamantul, luand masuri pentru a-l proteja.  Protectia mediului inconjurator promoveaza interactiunea cu natura si mediul tau personal. Toata lumea poate avea o constiinta ecologica puternica, pur si simplu, prin cresterea constiintei.

Sanatatea profesionala este despre a te bucura de eforturile tale profesionale si de aprecierea contributiilor pe care le aduci prin munca ta. Aceasta dimensiune a sanatatii incurajeaza satisfactia si imbogatirea personala in viata cuiva prin munca.

Sanatatea fizica se refera la mentinerea unui corp sanatos si cautarea unei ingrijiri atunci cand este necesar. Sanatatea fizica este atinsa prin exercitii fizice, mancand bine, dormind suficient si acordand atentie semnelor de boala.

Sanatatea sociala te ajuta sa efectuezi eficient si confortabil rolurile sociale si sa creezi o retea de asistenta. Aceasta dimensiune de wellness iti permite nu numai sa dezvolti relatii incurajatoare cu colegii, ci si relatii intime cu partenerii romantici.

Spiritualitatea wellness iti permite sa dezvolti un set de valori care te ajuta sa cauti sensul si scopul.  Spiritualitatea poate fi reprezentata in multe feluri, de exemplu prin relaxare sau religie.  Dar a fi bine din punct de vedere spiritual inseamna a sti ce resurse sa folosesti pentru a face fata problemelor care apar in viata de zi cu zi.

0 Shares
You May Also Like