Cum functioneaza castile wireless si care sunt avantajele oferite de ele?

0 Shares
0
0
0

In cazul castilor digitale fara fir, calitatea sunetului este semnificativ mai buna decat cea a castilor infrarosii si analogice, deoarece nu exista zgomot de fond in acest tip de transmisie. Link-urile radio analogice sunt mai predispuse la interferente, iar versiunea digitala este de preferat pentru un sunet mai bun. Conexiunile radio digitale, spre deosebire de conexiunea analogica, nu sunt atat de sensibile la zgomotele provenite de la alte dispozitive tehnice din mediu.

Cand va conectati prin Bluetooth, nu exista zgomot de fundal, la fel ca in castile wireless infrarosu sau analogice. Tehnologia Bluetooth este foarte similara cu conexiunea radio digitala, dar inca nu este atat de matura. Gama este adesea mai scurta decat in ​​cazul seturilor cu casca digitale si analogice, dar cel putin este mai buna decat in ​​cazul tehnologiei infrarosii. Pentru a utiliza aceasta tehnologie, dispozitivul transmitator al semnalelor audio trebuie sa aiba si tehnologie Bluetooth. Desi acum este o caracteristica standard absoluta pentru smartphone-uri, aceasta este mai rar intalnita la televizoare sau sisteme hi-fi. Deci, inainte de a decide sa achizitionati aceasta tehnologie pentru casti wireless, trebuie sa va asigurati ca toate dispozitivele cu care doriti sa utilizati setul de casti au si o interfata Bluetooth.

Castile wireless digitale au o gama buna de sunete si puteti parasi si camera transmitatorului. Acest lucru nu  este posibil cu tehnologia infrarosu, de exemplu. In plus, nu exista zgomot de fundal in forma digitala ca in cazul legaturii radio analogice.

In comparatia dintre castile radio digitale sau castile Bluetooth, castile radio sunt de obicei de preferat in stadiul actual al tehnicii. Multe dispozitive, cum ar fi televizoarele si sistemele HI-FI, nu au instalat interfata Bluetooth necesara pentru conectarea la o astfel de tehnologie. Gama si calitatea sunetului sunt, de asemenea, mai bune la modelele de radio digitale. Dar daca doriti doar sa utilizati castile pentru a reda muzica de pe telefonul mobil, atunci Bluetooth poate fi o optiune foarte buna pentru. Indiferent daca castile wireless sau castile Bluetooth sunt cele preferate, in final, depinde exclusiv de domeniul de aplicare dorit, alegerea unui model.

Cat de mare trebuie sa fie gama de sunet furnizata de casti?

Cat de mare ar trebui sa fie gama oferita de castile wireless depinde desigur de aplicatia dorita. Daca castile sunt concepute special pentru a sta doar pe canapea si pentru a viziona filme, atunci un sistem infrarosu pentru transmisia semnalului audio ar putea fi suficient.

Intervalul este relativ scazut si trebuie sa existe un contact vizual cu receptorul. Intervalul pentru setul de casti analogice sau digitale ar trebui sa fie cuprins intre 50-100 m. Cu toate acestea, aceste informatii se bazeaza pe cazul ideal si gama este, desigur, redusa de anumite surse de interferenta, cum ar fi peretii camerei.

Tinand cont de toate aceste aspecte, castile wireless bluetooth castiga foarte mult teren in special pentru utilizarea in combinatie cu telefonul mobil. Pentru utilizarea castilor in combinatie cu alte tehnologii se folosesc castile radio, acestea fiind mult mai eficiente.

 

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt brosele?

ModaCe sunt brosele?

Brosele sunt fara doar si poate, cele mai vechi bijuterii. Mai mult ca sigur, fiecare dintre femei, a…