Cum sa fii un sofer bun?

0 Shares
0
0
0

Daca sunteti interesati de locuri de munca soferi atunci ar trebui sa stiti si cum sa fiti un sofer bun pentru a nu pune in pericol nici viata voastra si nici pe a celor din jur. De asemenea este bine sa stiti toate acestea indiferent de jobul pe care il vizati in cazul in care obisnuiti sa conduceti in diverse circumstante.

Uneori se intampla si unele accidente insa ele nu trebuie musai sa faca parte din experienta voastra de soferi. Puteti sa evitati incidentele daca sunteti atenti si concentrati si nu cedati la tentatiile care fac parte din lumea si viata moderna.

In primul rand ar trebui sa fiti alert. Unul din cele mai importante aspecte ale condusului este si atentia. Evitati sa conduceti in cazul in care sunteti somnorosi si obositi pentru ca va puteti risca viata. Daca totusi trebuie sa conduceti intr-o asemenea stare va recomandam sa beti cafea sau alte bauturi stimulante care sa va tina treaz.

Daca trebuie sa parcureti o distanta lunga si va simtiti oboiti trageti pe dreapta si odihniti-va putin in locuri sigure. Ar trebui sa existe si astfel de locuri si nimeni nu ar trebui sa conduca in momentul in care nu se simte in stare. De asemenea nu conduceti sub influenta drogurilor sau a alcoolului.

Nu conduceti cand sunteti distrasi. Traim intr-o lume unde atentia ne e solicitata ori la telefon, computer, mesaje si retele de socializare sau foarte simplu prin intermendiul internetului. Nu trebuie sub nicio forma sa faceti asta cat conduceti.

Daca trebuie sa vorbiti a telefon folositi si hands free si nu trimiteti mesajele in timp ce conduceti. Accidentele de masina pot sa fie produse intr-o secunda si secunda aceea in care ochii nu sunt atenti la drum poate sa produca o tragedie.

Fiti atenti la masinile aflate in fata. Pastrati distanta prevazuta de lege chiar daca cel din fata merge incet. Daca trebuie sa incetineasca ori este pus in situatia de a frana brusc e posibil sa va treziti cu masina in portbagajul lor.

Atentie si la masinile din spate dar si la cele aflate in lateral.

Daca este cineva foarte aproape de voi in spate apasati pe frana dar nu o faceti brusc ci doar pentru atentionare. Daca insista sa genereze o situatie periculoasa e mai bine sa trageti pe dreapta si sa ii lasati pe ceilalti sa va depaseasca.

Este evident ca se grabesc atat de tare si sunt dispusi chiar sa isi riste viata. Daca vedeti soferi ce se comporta bizar in trafic este mai bine sa ii evitati. Nu fiti atenti numai la masinile aflate in apropiere si uitati-va cat mai in fata.

Respectati regulile de circulatie. Este o diferenta intre a conduce curajos si ca conduce imprudent, marind aiurea viteza si luand curbele rapid. Este posibil sa ajungeti in situatii fara control.

Chiar daca limitele de viteza sunt uneori enervante ele sunt cu un motiv. Cateva reguli de bun simt tot trebuie respectate si retineti ca aceste reguli au fost facute special pentru a evita situatiile neplacute.

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt brosele?

ModaCe sunt brosele?

Brosele sunt fara doar si poate, cele mai vechi bijuterii. Mai mult ca sigur, fiecare dintre femei, a…