Care sunt cele mai bune medicamente pentru diferite dureri?

0 Shares
0
0
0

Dureri ale spatelui. Dureri provocate de artrita. Durere de cap / migrene. Care ar fi cea mai buna pastila pentru fiecare tip de durere? (unele dintre acestea fiind chiar insuportabile, dupa cum am putut constata fiecare dintre noi). Esti interesat de Bonilash? Intra pe Pharma4You.ro.

De curand, un grup de cercetatori au realizat un ghid al celor mai eficiente medicamente antialgice – care reprima durerea.

In Anglia, peste 8 milioane de pacienti sufera de dureri cronice iar alte cateva milioane sufera de dureri acute, potrivit unor statistici de anul trecut, intocmite de autoritatile medicale din Marea Britanie.

Intrebarea principala ar fi, daca ne confruntam cu astfel de dureri, cum putem trata efectul? Parerea noastra ar fi ca trebuie tratata in primul rand cauza nu numai efectul acesteia, dar despre asta vom discuta in alt articol.

Care ar fi cel mai bun medicament? Aceasta este o intrebare dificila chiar si pentru unii dintre medici, care au de cele mai multe ori de ales dintr-o paleta foarte larga de medicamente, care apar pe piata o data la cateva luni.

Chiar daca denumirile pot varia de la un produs la altul si in functie de brandul care produce medicamentul respectiv, fiecare medicament antialgic are proprietatile lui distincte, unele dintre aceste medicamente avand din nefericire si efecte adverse destul de neplacute.

Asadar, pornind de la clasica aspirina si de la paracetamol sau algocalmin / ibuprofen, lista medicamentelor antialgice poate contine o serie de medicamente foarte variate. Un alt lucru destul de dificil de stabilit de catre medic, este cantitatea recomandata unui anumit pacient sau dozajul.

Expertii si cercetatorii de la Universitatea Oxford din Marea Britanie, au incercat sa formeze un clasament al acestor medicamente (in primul rand al celor disponibile pe piata), in functie de cateva criterii importante, printre care costul, eficienta dar si accesibilitatea pentru pacient. Iata mai jos, o lista cu aceste medicamente:
–    Diclofenac – 100 mg
Acest medicament se recomanda pentru artrite reumatoide, osteoartrite, dureri de cap / migrene, guta sau dureri post operatorii.
–    Etoricoxib de  120 sau de 240 mg.
Acest medicament este un antiinflamator nesteroidian (AINS), care este de cele mai multe ori recomandat pentru dureri post operatorii, pentru artrite reumatoide, osteoartrite (dureri ale oaselor), dureri ale dintilor, dureri ale spatelui, fibromialgie si cateva tipuri de migrene.
–    Celecoxib de 400 mg.
Acest medicament este de asemenea un antiinflamator nesteroidian si se recomanda pentru artrite reumatoide si dureri care pot aparea la menstruatie (asa numitele dureri menstruale).
–    Paracetamol de 1000 mg luat in combinatie cu Codeina de 60 mg.
Acest medicament este un opoid care este recomandat in tratamentul durerilor ce au o intensitate mica spre medie: anumite nevralgii dentare, dureri de cap / cefalee, dureri sciatice, dismenoree, dureri post operatorii (dupa unele interventii chirurgicale), fracturi sau luxatii, entorse.
–    Ibuprofenul.

Ibuprofenul este unul dintre cele mai folosite medicamente de pe piata romaneasca. Acesta este un AINS – antiinflamator nesteroidian care este recomandat in artropatii cronice inflamatorii (spondilartrite, artrite psoriazice, artrite reumatoide), inflamatii severe ORL, in patologia respiratorie, in oncologie, pentru durerile dentare si dismenoree.

0 Shares
You May Also Like