Cum sa speli o rochie plisata acasa?

0 Shares
0
0
0

Puteti spala o rochie plisata acasa, manual si la masina de spalat. Dar, deoarece produsul ondulat se increteste usor, ar trebui sa urmezi regulile de precautie in acest proces.

Se poate spala fusta sau rochia plisata?

Fusta sau rochia plisata sau ondulata, este foarte populara in garderoba femeilor, arata frumos, alungeste vizual picioarele si are un efect de slabire. In acelasi timp, trebuie sa ai grija de pliurile cu mare atentie, astfel incat cutele frecvente de pe tesatura sa nu-si piarda forma.

Ca orice articol vestimentar, daca vrei o rochie casual plisata de culoare roz, stii ca trebuie spalata din cand in cand. Nu este deloc necesar sa iti duci rochia cu pliuri la curatarea chimica, dar atunci cand speli acasa trebuie sa iti amintesti cateva reguli:

  • Articolele plisate sunt cusute din bumbac si poliester, sifon si matase, satin, lana si chiar piele. Fiecare dintre materiale are propriile cerinte, asa ca inainte de a-ti spala hainele, ar trebui sa studiezi eticheta.
  • Pliurile dese de pe fusta sau rochie sunt principala sa caracteristica. Prin urmare, sarcina principala la procesare este pastrarea aspectului ondulatiei. In timpul procesului de spalare, produsul nu trebuie sa fie incretit, rasucit sau presat, altfel pliurile se vor deforma.
  • Este indicat sa speli o rochie plisata, indiferent de material, in mod delicat. Daca exista murdarie grea pe produs, atunci cand speli in masina de spalat sau manual, este posibil sa nu se desprinda. Indepartarea petelor trebuie facuta separat.
  • Pentru majoritatea rochiilor ondulate, spalarea corecta este suficient de sigura.
  • Inainte de a-ti spala pliurile, poti face un mic test. Sectiunea ondulata a produsului din partea inferioara a fustei este umezita cu apa si se vede daca pliurile isi pastreaza forma. Daca ondulatia se indreapta instantaneu, spalarea produsului va fi foarte riscanta.

Cum se spala la masina o rochie plisata?

Este permisa spalarea pliurilor intr-o masina automata daca aparatele de uz casnic accepta un mod delicat:

Spalarea corecta a unei rochii plisate se poate face numai in apa rece. Temperatura maxima pentru spalarea masinii ar trebui sa fie de 30°C. Chiar si bumbacul si materialele sintetice durabile nu pot fi supuse unui tratament la temperaturi inalte, tesatura rochiei poate sa nu fie deteriorata, dar pliurile se vor indrepta cu siguranta.

Un articol plisat trebuie spalat in tamburul masinii de spalat doar intr-o punga speciala. In acelasi timp, hainele nu pot fi sifonate, sunt doar infasurate frumos si puse intr-o punga sub aceasta forma. Daca nu il ai la indemana, poti folosi un ciorap de nailon, acesta va ajuta la mentinerea pliurilor in forma.

Daca articolul plisat este dintr-un material rezistent, poti fixa pliurile inainte de spalare. Pliurile ar trebui sa fie spalate fara centrifugare sau la minimum 400 rpm. Tensiunile mecanice asupra tesaturii cresc probabilitatea ca pliurile sa se indrepte si sa-si piarda forma.

In ceea ce priveste detergentii, acestia trebuie selectati in functie de material. Este obisnuit sa speli o rochie plisata din poliester, precum si produse din matase, lana si satin, folosind produse lichide cu o compozitie moale. Articolele din bumbac plisate pot fi spalate cu pudra.

0 Shares
You May Also Like