Cum se aleg rulourile exterioare?

1 Shares
0
0
1


In cazul in care vreti sa cumparati rulouri exterioare pentru a le pune la ferestre noi va recomandam sa le alegeti pe cele de aluminiu care au lamelele de 39 mm pentru ca pot sa fie executate si pe lungimi mai mari comparativ cu cele din PVC.

La alegerea unui sistem va trebui sa aveti in vedere si ca ghidajee si casetele superioare ar trebui sa fie tot de aluminiu si nu de pvc.

Formarea condensului pe zona inferioara a geamului se face in urmatoarele situatii:

Existenta unor surse care genereaza vapori din activitatile casnice, baie si bucatarie.

Prepararea zilnica a mancarii care genereaza aproximativ doi litri de aburi pe zi.

Eliminarea prin intermediul respiratiei a unei cantitati in plus de vapori care poate sa determine si o crestere a umiditatii care are drept rezultat si formarea condensului in special pe timpul sezonului rece. Intr-un spatiu care este standard vaporii care rezulta prin respiratie alimenteaza in fiecare zi aerul din interior cu pana la 2 l de apa.

Prezenta unor plante naturale si punerea in mod necorespunzator a surselor pentru incalzire si a glafurilor si obturarea circulatiei aerului cu ajutorul draperiilor si jaluzelelor sunt alti factori care au rolul de a contribui la aparitia condensului pe ferestre.

E bine de retinut ca in caz ca tamplaria se echipeaza cu un geam termoizolator si cu un coeficient de transmise bun, condensul se va produce mult mai greu si nevoia de ventilatie va fi mult mai redusa prin comparatie cu tamplaria cu geam termoizolator float al carui coeficient de transfer termic e mai mare.

Cele mai importante calitati pe care tamplaria PVC le are sunt etanseitatea si rezistenta in timp dar si protectia termica. Etanseitatea, pe langa toate avantajele evidente pe care le are elimina si posibilitatea de a face schimburi necontrolate de aer si acestea revin utilizatorilor.

Lipsa ventilatiei din incaperi duce inevtiabil si la aparitia condensului in special cand exista conditii favorizate de umiditate si de o anumita temperatura. Condensul apare din zona inferioara a sticlei. Dupa ce creste umiditatea condensul trece in zona superioara a acestiea si duce la final daca nu intervine nimci la transformarea acestui condens in picaturi.

Condensul pe foaia de sticla apare inca de la incputul sezonului rece moment in care aerul de a linterior e saturat cu vapori si cand exista si o umiditate destl de mare a aerului din casa. Suprafata exterioara a sticeli este rece pentru ca nu se incalzeste in mod corect.

Oprirea intetioanta a surselor de caldura in sezonul rece atunci cand temperaturile sunt mai mici de 10 grade duce inevitabil si la racirea peretilor dar si a ansamblurilor de tamplarie si favorizeaza aparitia condensului pe foile de sticla de la interior.

Toti factorii si toate situatiile care sunt prezente mai sus sunt elementele care determina condensul.

Condensul este un fenomen normal a carei aparitie nu va duce in mod automat si la ideea ca tamplaria din PVC nu e facuta bine. In perioada rece este importanta buna aerisire a incaperii si incalzirea peretilor incaperii.

1 Shares
You May Also Like