Cum se alege moara de cereale potrivita?

0 Shares
0
0
0

Locuiti la casa si aveti multe animale in gospodarie? Detineti o mica ferma de animale si acordati o mare atentie in ceea ce priveste hrana animalelor?

In aceste conditii, cu siguranta o moara pentru cereale nu trebuie sa va lipseasca din gospodarie, asa ca in randurile care urmeaza vom discuta despre moara de cereale si cum trebuie sa o alegeti.

Exista asadar cativa factori foarte importanti pe care trebuie sa ii luati in considerare, iar acestia sunt.

1. Usurinta utilizarii morii de cereale si granulatia produsului finit

Modul de utilizare pentru moara de cereale este unul simplu, indiferent de modul de utilizare al acesteia. Practic, veti arunca cerealele in moara prin fabta acestuia, iar acestea vor ajunge in camera de macinare, acolo unde ciocanelele vor zdrobi cerealele.

Dupa ce cerealele vor fi zdrobite de catre moara de cereale, granele vor fi impinse catre sita. In ceea ce priveste sitele morilor pentru cereale, acestea pot avea deschizatura de diferite dimensiuni, iar astfel granulatia produsului finit poate fi mai mica sau mai mare.

2. Volumul de lucru si nivelul de functionare

Acesta este cu siguranta un alt criteriu important pe care trebuie sa il aveti in vedere atunci cand intentionati sa alegeti o moara pentru cereale. Aici trebuie facuta precizarea ca totusi discutam despre mori de cereale ideale intr-o gospodarie, si nu despre mori de cereale industriale sau echipamente profesionale.

Un detaliu important pe care trebuie sa il analizati inainte de a alege moara, este legat de volumul de materie prima pe care utilajul il poate prelucra. Daca aveti nevoie sa macinati putine cereale, nu este necesar sa alegeti o moara profesionala care are un pret mare.

Daca aveti nevoie de o moara profesionala pentru a macina cantitati mari de cereale, atunci cu siguranta gasiti si asemenea utilaje.

Pentru o simpla gospodarie insa, este indicat sa alegeti o moara care sa va ofere posibilitatea de a macina cel putin 250 de kilograme intr-o singura ora. Daca aveti multe animale si o mica ferma, atunci cel mai probabil veti dori o moara pentru cereale care sa poata macina mai multe cereale intr-o singura ora.

3. Consumul de energie si zgomotul produs

Cu siguranta, o moara de cereale produce zgomot atunci cand functioneaza, asa ca asigurati-va ca tineti cont de acest aspect si nu alegeti cea mai zgomotoasa moara. Aceasta va crea un mare disconfort pentru persoana care o va utiliza, dar va deranja si vecinii.

Cat despre consumul de energie, asigurati-va ca va documentati inainte de a alege moara, pentru a stii cat de multa energie consuma intr-o ora de utilizare.

4. Puterea motorului

Performanta utilajului depinde de puterea motorului. Pentru uz casnic, de preferat ar fi sa optati pentru o moara care sa aiba motorul de 3.5 kw si un numar de 3000 de rotatii pe minut. Motorul ar fi ideal sa fie cu bobinaj 100% cupru.

5. Fiabilitatea morii de cereale si garantia produsului.

Atunci cand alegeti un asemenea utiliaj, cu siguranta nu cheltuiti banii doar pentru a face colectie de utilaje in gospodarie, ci pentru a-l utiliza. Asigurati-va ca va indreptati atentia spre ro-unelte.ro, un magazin care comercializeaza doar produse de cea mai buna calitate, care sunt fabricate doar din materiale de cea mai buna calitate.

In mod evident nu doriti sa alegeti o moara de cereale care sa rugineasca foarte repede. Luati in calcul acest lucru, si alegeti moara de cereale de la magazinul anterior mentionat.

In plus, perioada de garantie a utilajului este foarte importanta. Luati in calcul si acest aspect, si informati-va cu privire la valabilitatea perioadei de garantie a utilajului, inainte de a-l cumpara.

0 Shares
You May Also Like