De cate tipuri este incalzirea prin pardoseala?

0 Shares
0
0
0

Incalzirea prin pardoseala poate ajuta la mentinerea incalzirii pardoselilor si incaperilor si ofera o alternativa la radiatoare pentru economie de spatiu. Dar este incalzirea electrica sub pardoseala potrivita pentru dvs.?

Mai intai de toate, precizam faptul ca exista doua tipuri de automatizari incalzire in pardoseala 2019, electric, cunoscut si ca sistem uscat, si incalzire prin pardoseala de apa, denumita si sistem umed, iar in continuare veti descoperi mai multe informatii despre fiecare dintre acestea.

Cum functioneaza un sistem electric de incalzire prin pardoseala?

Intr-un sistem electric, o serie de fire electrice sau covoare de incalzire sunt instalate sub pardoseala. Sistemele electrice variaza in functie de putere, de la aproximativ 100W la 200W pe metru patrat. Dar sistemul si puterea pe care o alegeti depind de:

  • dimensiunea si forma camerei;
  • cat de buna este izolarea incaperii;
  • care este podeaua de sub ea;
  • tipul de pardoseala pe care o veti avea in partea de sus.

Incalzirea prin pardoseala electrica este pusa de obicei pe partea superioara a unui strat de izolatie a pardoselii – pentru a se asigura ca, caldura se deplaseaza mai degraba in sus decat in ​​jos. Acesta este asezat mai intai pe un strat de sapa (din nisip si ciment) sau din lemn suspendat (placi de pardoseala pe grinzi), pentru a se asigura ca suprafata este complet plata.

Firele de incalzire sunt apoi conectate la reteaua de alimentare. Acesta va include, de asemenea, un senzor pentru reglarea temperaturii. Apoi, puteti utiliza un termostat pentru a controla temperatura si pentru a seta sistemul sa fie pornit sau oprit.

Ce temperatura trebuie sa fie incalzirea prin pardoseala electrica?

Sistemele electrice se vor desfasura in medie la aproximativ 25-31 ° C. Dar va depinde, in parte, de tipul de pardoseala pe care doriti sa o aveti si de ce e podea dedesubt.

Unde poate fi instalata aceasta incalzire?

Puteti sa-l instalati oriunde puteti obtine o sursa de alimentare. Dar, deoarece sistemele electrice sub pardoseala pot fi mai costisitoare pentru a functiona si mai putin puternice decat sistemele de apa, ele sunt, in general, mai potrivite pentru incaperile mai mici, cum ar fi baile.

Ei bine, in urmatoarele randuri veti putea descoperi cateva informatii de baza si despre incalzirea prin pardoseala cu apa, pentru ca mai apoi sa puteti decide care vi se potriveste cel mai bine.

Cum functioneaza un sistem de incalzire prin pardoseala cu apa?

In ceea ce priveste un sistem de incalzire prin pardoseala cu apa, acesta este alcatuit dintr-o serie de tevi conectate la boilerul dvs. Prin aceste tevi circula  apa calda pe sub toata podeaua pentru a incalzi spatiul. Alternativ, puteti conecta conductele de apa sub pardoseala unui sistem solar de incalzire a apei, surse de aer sau pompa de caldura cu sursa de sol.

Conductoarele vor fi conectate la sursa de caldura folosind un colector. Cu cat sistemul este mai mare, cu atat vor fi mai multe tevi si va fi mai complexa varietatea. Sistemul va fi, de asemenea, montat pe un termostat (sau termostate, daca aveti mai multe zone), astfel incat sa puteti regla temperatura.

Ce temperatura necesita incalzirea prin pardoseala?

Incalzirea prin pardoseala cu apa se desfasoara de regula la o temperatura mai scazuta a apei la radiatoare. Este de obicei intre 27-31 ° C, dar temperatura exacta va fi determinata de pardoseala utilizata. Cu cat este mai greu sa treaca caldura prin podea, cu atat mai calda va trebui sa fie apa care ruleaza sub ea.

Daca sistemul este instalat in sapa (care este folosit pentru a mentine sistemul in loc si a face suprafata uniforma), temperatura apei poate fi mai mare. Dar aceasta va depinde din nou de tipul podelei si de cantitatea de sapa.

Cele mai multe sisteme de incalzire prin pardoseala vor fi instalate cu o supapa de amestec, care poate reduce temperatura apei la setarea dorita. De asemenea, inseamna ca puteti mentine cazanul la temperatura dorita pentru restul casei.

Unde se poate instala acest sistem de incalzire?

Puteti avea un sistem de apa instalat aproape oriunde in locuinta.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegeti o poarta automata?

BlogCum alegeti o poarta automata?

Portile de acces sunt extrem de importante pentru fiecare proprietate. De exemplu, in cazul resedintelor, portile le permit…