De ce folosim ambalaje biodegradabile?

0 Shares
0
0
0

Dupa cum bine stim cu totii, materialele plastice sunt prezente in viata noastra si le utilizam in viata de zi cu zi. Incepand de la instrumente de scris, cutii care contin alimente, ambalaje ale diferitelor produse, toate sunt fabricate din materiale plastice.

Fireste, exista diferite categorii de materiale plastice, iar in functie de natura produsului, materialul plastic folsoit drept ambalaj este diferit.

Tot ce conteaza insa intr-un final, este faptul ca ambalajele din materiale plastice care inca exista pe piata, sunt daunatoare mediului inconjurator, deci, acest lucru inseamna ca ne sunt daunatoare si noua, oamenilor.

Din fericire insa, au inceput sa fie luate masuri in ceea ce priveste ambalajele, astfel ca ambalajele din materiale plastice, care sunt daunatoare mediului inconjurator, au inceput sa fie inlocuite cu materiale plastice biodegradabile.

Acestea pot fi fabricate din amidon de porumb de exemplu, si pot fi imprimate cu cerneala special concepută să se biodegradeze rapid (6 luni – 2 ani) şi complet, fara a polua.

In supermarketurile din Romania, cu siguranta deja ati vazut ca nu mai exista pungi de plastic dintr-acelea care se gaseau pana nu demult. Acum, acele pungi sunt interzise, si se folosesc doar pungi biodegradabile.

Serviciile de catering de-asemenea, folosesc acum vesela de unica folosinta, care este de-asemenea fabricata din material regenerabil si 100% biodegradabil. Aceste caserole sau boluri de unica folosinta pot fi fabricate din plante care la baza, au pulpa din trestie de zahar.

Dupa cum se poate vedea, ambalajele biodegradabile de la Neo Pack, sunt din ce in ce mai des intalnite, si pe buna dreptate, tinand cont de numarul mare de beneficii al acestora.

Pentru a va ajuta sa intelegeti de ce bioplasticele si alte produse biodegradabile sunt cu mult superioare polistirenului sau a altor materiale de ambalare obisnuite, am enumerat mai jos cateva avantaje principale ale materialelor plastice biodegradabile.

Mai putine emisii de carbon

Un avantaj evident pentru materialele plastice biodegradabile este reducerea emisiilor de carbon. In timpul procesului de fabricatie, materialele plastice, cum ar fi bioplasticul PLA care se bazeaza pe plante, emite mult mai putine emisii decat o face crearea plastica obisnuita.

Pot fi refolosite

Substantele biodegradabile, inclusiv materialele plastice biodegradabile, pot fi reciclate si reconstituite inainte de incheierea ciclului lor de viata. Uleiurile pe baza de plante utilizate in majoritatea bioplasticelor fac calitatea lor mult superioara altor tipuri de plastic.

Aceste uleiuri fac, de asemenea, suprafata bioplasticului mai putin fragila si mai usor de format forme si texturi noi. In unele materiale plastice care nu sunt biodegradabile, materialul nu este sigur pentru a fi reaparat din cauza substantelor chimice nocive care s-ar putea scurge dupa utilizarea initiala. Deoarece materialele si ambalajele biodegradabile provin din substante naturale, nu exista substante chimice sau toxine in aceste articole.

Poluarea redusa

Deoarece produsele biodegradabile se descompun in mod natural, in cele din urma se descompun si sunt consumate de sol si alte componente naturale. Acest proces natural inseamna ca nu trebuie sa aiba loc o reactie chimica fortata pentru a porni procesul, si se va produce mai putina poluare.

Deoarece materialele biodegradabile nu vor fi niciodata prezente intr-un depozit de deseuri pentru perioade indelungate, rezultatul este unul evident, si anume ca deseurile sunt mai putine si mai usor de gestionat.

Mai sigur pentru utilizatori

Produsele biodegradabile sunt fabricate din substante naturale. Drept urmare, acestea nu contin substante chimice daunatoare si nu prezinta riscuri pentru utilizatori.

Spre deosebire de materialele plastice ne-reciclabile – cum ar fi PET-ul (plasticul utilizat pentru crearea celor mai multe sticle standard de apa), materialele bioplastice nu atrag bacterii daunatoare sau scurgeri de substante chimice atunci cand se descompun.

Acest lucru inseamna ca materialele biodegradabile pot fi folosite de mai multe ori, eliminand nevoia de materiale plastice de unica folosinta, fara a supune la riscuri utilizatorii.

Utilizarea mai buna a petrolului

Productia de materiale plastice traditionale echivaleaza cu un consum de petrol de 2,7% in Statele Unite. Daca am reduce acest nivel de consum prin crearea de bioplastice naturale in schimb, am putea realoca resursele de petrol in cauze mai demne, cum ar fi incalzirea si transportul.

Mai eficiente pentru afaceri

Chiar si companii majore, precum Coca-Cola, au ales sa foloseasca produse bioplastice datorita conotatiei lor mai ecologice. Cu cat marile companii isi indreapta atentia mai des spre materialele biodegradabile, cu atat pot atrage mai multi clienti, pentru ca dau dovada ca sunt alaturi de oameni, si doresc sa contribuie la reducerea poluarii.

Asadar, dupa cum se poate vedea, ambalajele realizate din materiale plastice biodegradabile sunt extrem de eficiente, si contribuie foarte mult la reducerea poluarii mediului inconjurator. Acest lucru nu poate decat sa ne bucure, si sa ne indemne sa utilizam aceste ambalaje. De-asemenea, o idee buna ar fi sa utilizam si vesela de unica folosinta care este fabricata din materiale biodegradabile. Astfel, ne vom pune si noi amprenta la reducerea poluarii.

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt brosele?

ModaCe sunt brosele?

Brosele sunt fara doar si poate, cele mai vechi bijuterii. Mai mult ca sigur, fiecare dintre femei, a…