Ce este orzul verde?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care nu stiati, orzul verde se spune ca este planta care are cea mai mare cantitate de nutrienti. Din acest motiv, ofera un aport pretios de minerale, enzime si vitamine.

Orzul este considerat de catre foarte multa lume ca fiind primul bob de cereale cultivat de om. Rapoartele cu privire la recoltarea orzului dateaza din jurul anului 2440 i.Hr., iar chinezii cultivau orz in jurul anului 2000 i.Hr.

Inca din timpurile biblice, culturile asiatice antice si Orientul Mijlociu includeau plante tinere de grau si de orz in dietele lor.

Istoric, speciile de plante au fost utilizate in tratamentul afectiunilor pielii, ficatului, sangelui si GI. Grecii antici foloseau mucilagiul derivat din cereale pentru a trata inflamatiile GI. Gladiatorii mancau orz pentru rezistenta.

Nutritional

In 1940, s-a descoperit cum vitaminele, mineralele si proteinele care exista in continutul cerealelor, sunt esentiale pentru animale si oameni. Un preparat deshidratat de iarba de cereale numit „cerofil” a fost aprobat ca „aliment acceptat” de Consiliul Alimentelor al Asociatiei Medicale Americane in 1939.

Ulterior, nutrienti sintetici au fost adaugati la o serie de alimente, iar multivitaminele au castigat popularitate. Sucul de orz contine beta caroten, vitaminele B1 , B2 , B6 , B12 , acid pantotenic si acid folic.

Mineralele care sunt prezente in acesta includ potasiu, calciu, fier, fosfor si magneziu. Alti constituenti sunt clorofila, aminoacizi, dar si proteine, fibre si enzime. Cobalamina sau deficienta de vitamina B12 poate fi evitata in dietele vegetariene prin suplimentarea cu suc de iarba deshidratata de orz.

Activitate antioxidanta

Extractul de frunze de orz, se spune ca are capacitatea de a epura radicalii liberi. S-a dovedit ca speciile de oxigen reactiv joaca un rol important in medierea productiei de citokine pro-inflamatorii si pot fi instrumentale in patogeneza unor boli precum sinovita reumatoida, artrita si guta.

Datele in ceea ce priveste animalele arata o productie crescuta de radicali fara oxigen cu extract de frunze de orz adaugate in dieta.

Studiile clinice dovedesc faptul ca nivelul de sange al radicalilor fara oxigen a fost redus prin suplimentarea cu 15 g / zi de extract de frunze de orz la pacientii cu diabet zaharat de tip 2.

Rezultate similare au fost observate la pacientii hiperlipidemici nondiabetici, insa este nevoie de realizarea mai multor studii clinice pentru a arata amploarea beneficiilor la om.

Prevenirea cancerului

Extractele din iarba de orz protejeaza celulele tesutului uman impotriva cancerigenelor. Mecanismul de actiune nu este cunoscut, insa acesta poate fi asociat cu activitatea antioxidanta a plantei sau cu continutul de clorofila.

S-a sugerat ca se pot forma complexe intre cancerigen si clorofila care pot inactiva cancerigenul. In plus, antioxidantii care se gasesc in concentratii mari in sucul de orz verde, sunt foarte eficienti pentru ca protejeaza impotriva radiatiilor si a radicalilor liberi.

Cercetarile nu dezvaluie date clinice cu privire la utilizarea de iarba a orzului pentru proprietati de prevenire a cancerului.

Acestea sunt cateva detalii pe care trebuie sa le cunoasteti in ceea ce priveste orzul, insa despre orzul verde puteti afla mai multe informatii, dand un click pe https://vegis.ro/blog/orz-verde/.

0 Shares
You May Also Like