Ce locuri frumoase puteti vizita in Romania?

0 Shares
0
0
0

In ultimul deceniu, a devenit o moda aceea ca romanii sa isi petreaca printre straini concediile, insa se pare ca in ultimii 2-3 ani, din ce in ce mai multi romani aleg sa isi petreaca pe meleaguri romanesti concediie.

Exista atat de multe locuri frumoase in tara noastra care merita vizitate, astfel ca ar fi pacat sa nu profitati si sa nu le vizitati atunci cand timpul va permite. Am pregatit pentru dvs. cateva locuri de vis din tara noastra, pe care ar fi indicat sa le vizitati. Iata asadar despre ce este vorba:

Castelul Bran

Castelul Bran este adesea asociat cu Dracula, datorita romanului lui Bram Stoker. Castelul, un reper romanesc, are o calitate de basm, aruncand o privire din padurea unei dealuri in apropiere de Brasov, in Transilvania.

Cu radacini care dateaza din secolul al XIII-lea, acest castel medieval este astazi un muzeu care prezinta arta si mobilier colectate de regina Maria. De asemenea, gazduieste un muzeu in aer liber, care include cladiri taranesti romanesti din intreaga tara.

Manastirea Sucevita

Manastirea Sucevita este unica in ceea ce priveste stilul arhitectural, fara indoiala. Cumva imbinarea stilurilor gotice si bizantine, plus bisericile pictate din Moldova sunt reunite intr-o cladire spectaculoasa. Partea frontala a manastirii, are forma cilindrica, si este acoperita cu un acoperis conic, in timp ce partea din spate este dreptunghiulara si acoperita cu un turn mic.

In interior, veti gasi picturi murale pictate de la inceputul anilor 1600. Manastirea, se afla in zona de nord-est a Romaniei, si este este considerata a fi una dintre cele mai importante biserici pictate din Moldova.

Slanic Moldova

Fara doar si poate, una dintre cele mai importante destinatii de vacanta din regiunea Moldovei, este Slanic Moldova, o statiune balneara de vis a Romaniei, care se bucura de o foarte mare popularitate.

Statiunea este aflata in judetul Bacau (Moldova), si este renumita datorita izvoarelor sale de ape minerale, care sunt cunoscute peste tot in lume, datorita premiilor multiple si medaliilor internationale castigate odata cu trecerea timpului.

Turistii care sosesc in statiune, vor merge La Kuburi cazare in Slanic Moldova, unde se vor caza rapid, iar mai apoi vor incepe sa viziteze statiunea.

Cei mai multi dintre turisti, vor merge mai intai de toate in Parcul Central, care este un loc curat si linistit; considerat o oaza de relaxare plina de verdeata, de flori, brazi si de fantani arteziene.

Exista turisti care inca din prima zi aleg sa urmeze traseul celor 300 de trepte din statiune, in timp ce alti turisti merg pe Aleea Izvoarelor. Turistii care aleg sa isi petreaca zilele libere in Slanic Moldova, dupa ce se cazeaza La Kuburi, pot alege sa isi petreaca timpul si in parcul izvoarelor minerale.

Unii turisti care sunt pasionati de drumetii, aleg sa urmeze drumetiile din imprejurimile statiunii. Altii, viziteaza mai intai de toate Biserica “Sfantul Ilie”, care a fost construita in anul 1927.

Exista atat de multe locuri interesante de vazut insa si in apropierea statiunii, iar turistii ar fi pacat sa nu profite de ocazie, daca tot au timp liber.

De fapt, exista atat de multe locuri frumoase pe tot teritoriul tarii, iar romanii cu siguranta ar putea vedea foarte multe locuri frumoase in tara, asa ca ar fi pacat sa nu viziteze Romania.

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt brosele?

ModaCe sunt brosele?

Brosele sunt fara doar si poate, cele mai vechi bijuterii. Mai mult ca sigur, fiecare dintre femei, a…
Diferența între orteză și proteză

BlogDiferența între orteză și proteză

Ortozele și protezele sunt două tipuri de dispozitive medicale utilizate pentru a îmbunătăți funcția sau a înlocui părți…