De ce sa vizitezi Turcia?

0 Shares
0
0
0

Turcia reuneste tot ce ai nevoie pentru a calatori complet: site – uri istorice, statiuni, orase atractive, drumetii in regiuni neobisnuite, croaziere, si schi in timpul iernii.

Acest lucru iti permite sa mergi acolo tot timpul anului pentru un weekend, o saptamana sau mai mult, deoarece exista atat de multe de vazut in cateva ore de zbor.

Bariera lingvistica va fi rapid rupta de ospitalitatea turcilor. Daca doresti sa combini relaxarea la hotel Royal Dragon si descoperirea de situri antice, Turcia este pentru tine!

Ce sa vizitezi in Turcia?

  • Cappadocia: In aceasta regiune vei gasi faimoasele orase troglodite, orase sculptate in stanca. Descopera adevarate orase subterane, precum cele din Derinkuyu si Kaymaki sau sate foarte tipice din imprejurimi, cum ar fi Göreme, Pasabagi si bisericile sale, satul foarte neobisnuit Uchisar sau Urgüp, care au toate un trecut antic foarte bogat. Poti ramane intr-unul dintre ele sau in Avanos.

O atractie de facut este sa zbori peste zona cu un balon cu aer cald si sa ai o vedere uluitoare asupra Muntelui Erciyescare este unul dintre cei doi vulcani care au „creat” Capadocia. Pentru a observa cele mai frumoase cosuri de fum (ace de piatra), alatura-te celei mai mari concentratii din Valea Devrent.

  • Pamukkale: Acest nume inseamna castel de bumbac in turca si este o statiune de izvor fierbinte exceptionala. In valea Meander, pe laturile muntelui, o multime de bazine naturale s-au asezat acolo de-a lungul timpului, in care inotul este terapeutic. Nu departe de acolo, ruinele vechiului oras Hierapolis pot fi vizitate cu placere, in special amfiteatrul care odinioara putea gazdui 15.000 de oameni.
  • Simena: Orasul scufundat este o bijuterie a antichitatii intr-un cadru superb, care este golful Kékova. Poti vedea ramasitele acestui oras prin corpurile transparente ale barcilor. Pacat ca scufundarile sunt interzise acolo!
  • Efes: Mai putin de o ora este suficient pentru a ajunge la Izmir la locul Efesului. Aici a fost construit templul lui Artemis, una dintre cele 7 minuni ale lumii, iar situl antic are resturi istorice remarcabile.

De vazut: fatada bibliotecii Celsius si marele teatru care ar putea gazdui pana la 25.000 de persoane. Apoi, mai mult sau mai putin indepartat de Efes, dar inca in sudul Marii Egee, poti vizita siturile antice Priene, Milet, Afrodisia si Didima.

  • Antalya: renumita pentru ca este o statiune pe litoral in plina expansiune, Antalya se remarca mai presus de toate prin bogatia patrimoniului sau din ziduri, dar si din imprejurimi. Dincolo de activele sale (plaje, clima, decor), orasul turc iti permite sa stai acolo pentru a straluci in jur.

Nu ratati teatrul Aspendos, la est de Antalya, care este cel mai bine conservat din Asia Mica, situl arheologic Termessos, la nord-vest, construit pe malul muntelui si a carui necropole este placuta de descoperit pas cu pas si vechiul oras Pergé, din nord-est, care are coloane, un stadion si bai termale bine conservate.

  • Phaselis: Doua porturi antice sunt conectate printr-o alee sub pini. Exista, de asemenea, un teatru grecesc. Phaselis este situat la sud de Kemer si la mai putin de o ora de mers cu masina de Antalya.
0 Shares
You May Also Like