Incarcatoarele wireless – pareri pro si contra

0 Shares
0
0
0

Daca te – ai intrebat vreodata cum functioneaza internetul de tip wireless, ceea ce in traducere inseamna fara fir, probabil vei primi raspunsul si in cazul incarcatorului de telefon wireless adica fara fir.

Toate smartphone – urile indiferent de marca sau tehnologie prezinta o problema comuna: momentul descarcarii. Probabil toata lumea isi imagineaza cum ar fi un telefon care nu se descarca deloc, sau macar un smarpthone care sa tina incarcat cate doua saptamani la fel cum o faceau primele telefoane mobile aparute pe piata.

Fiecare isi doreste pentru telefonul sau o baterie cat mai mare, insa inevitabila situatie neplacuta pentru unii este incarcarea telefonului.

Surpriza ca de fiecare data o aduce tehnologia, care prin aceasta inovatie s – a intrecut pe sine. In urma cu cativa ani probail nici nu iti puteai inchipui cum ar putea functiona incarcarea telefonului wireless.

Incaracarea de acest tip se pare ca a inceput sa castige teren prin randul consumatorilor de tehnologie.

Totul se pare ca este foarte simplu. Incarcarea telefonului tau se face fara a fi nevoie sa il conectezi la o priza de curent electric.

Dispozitivele de incarcare wireless sunt prevazute pentru telefoane create special pentru acest tip de incarcare. Exista insa solutii care te pot usura pe moment de achizitia unui nou terminal GSM daca inca nu este cazul. Achizitionarea unei baterii externe wireless raspunde cerintelor de a incarca telefonul in acest mod.

In cazul in care detii deja un asemenea telefon, trebuie sa stii cateva lucruri interesante despre gadgetul taul. Functionarea acestui sistem pare intr -adevar imposibila la prima vedere.

Incarcarea telefonului se produce in urma unor actiuni ale campurilor magnetice.

Un dispozitiv induce curentul electric intr – o bobina din metal din interiorul altu dispozitiv.

Acest curent alimenteaza bateria si nu reprezinta niciun pericol in cazul in care bateria ar putea fi alimentata conventionl printr – un cablu.

Probabil deja te intrebi care sunt telefoanele care suporta incarcarea wireless si cat ar fi de minunat sa iti achizitionezi unul.

In prezent sistemul QI este este dominant pe piata asa ziselor incarcatoare de tip wireless iar telefoanele cu sistem Qi incorporat  sunt destul de putine: Iphone 8, Iphone 8 Plus si Iphone X din cadrul companiei Apple, Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S8 plus, Samasung GalaxyS7 Edge, Note 5, Samsung Galaxy S6 si Samsung Galaxy S6 edge din cadrul brandului Samsung, Micosoft Lumia ( 1520, 1020, 930, 929, 928, 920)

Google Nexus si BlackBerry.

Incarcatoarele wireless sunt foarte usor de folosit si avantajul principal il constituie lipsa incarcatorului cu cablu, care da uneori batai de cap, nu il gasesti, l – ai uitat la munca, l -ai sucit si s – a deteriorat, il foloseste un membru al familiei care nu il gaseste pe al lui si mii de alte diverse situatii neplacute si incomode.

Vestea si mai buna este ca iti poti incarca telefonul in foarte multe locuri, fara sa mai duci grija ca acesta este descarcat si s – ar putea sa ai nevoie neaparat de el.

Incarcarea de acest fel se poate realiza la nivelul mai multor dispozitive existente in locuinta si deci eliminarea cablurilor si a prizelor ocupate inseamna in mod sigur eliminarea unor probleme.

Incarcarea wireless presupune pozitionarea telefonului pe un pad, care va genera un transfer de energie. Principiul de functionare al sistemului presupune conectarea pad -ului, adica a incarcatorului wireless la o sursa de curent electric si pozitionarea telefonului pe incarcator.

In acest fel dispozitivele trebuie mentinute in acesta pozitie pana la incarcarea telefonului.

Se pare ca totusi au fost prezentate ca in fiecare caz si pareri contra in ceea e priveste incarcarea wireless. Dintre acestea cele mai intalnite au fost referitoare la timpul indelungat pentru incarcarea completa a telefonului.

O alta parere se refera la imposibilitatea utilizarii telefonului pe parcursul incarcarii datorita faptului ca acesta trebuie sa stea nemiscat pe dispozitiv. Astfel incarcare wireless limiteaza intr – un fel utilizarea telefonului, lucru care incarcarea traditionala nu il face.

Probabil tehnologia va aduce in curand incarcarea wireless cu telefonul in mana dintr o camera in alta. Pana atunci se pare ca mai ramanem inca o vreme incurcati in cabluri de incarcatoare si cautam sa nu deterioram mufele de incarcare desi in cazul meu de exemplu o mufa incarcare Lg este destul de ieftina.

Incarcarea traditionala ramane inca pentru majoritatea activitatea de baza in ceea ce priveste atentia acorodata telefonului si ne permite utilizarea lui pe timpul incarcarii sau inlocuirea unor incarcatoare dupa caz.

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt brosele?

ModaCe sunt brosele?

Brosele sunt fara doar si poate, cele mai vechi bijuterii. Mai mult ca sigur, fiecare dintre femei, a…