Inchiriaza masina pe o perioada mai lunga, vei plati mai putin

0 Shares
0
0
0

Ei bine da, poate ca suna contra-intuitiv, dar daca vei alege sa-ti inchiriezi masina pe o perioada ceva mai lunga (5 zile in loc de 3 de exemplu), poti ajunge sa platesti per total, mai putin. Cauti informatii despre inchirieri auto Timisoara? Cea mai buna sursa este NovumTimisoara.ro.

Aceasta strategie poate profita de pe urma preturilor mai mici, tintite catre acei “leisure travelers”, adica persoanele care prefera sa inchirieze masini mai mult in weekend – declara Marty Paz (manager in telecomunicatii din Las Vegas), care are foarte multa experienta in rent a car (a inchiriat peste 100 de masini pana acum, cu mai mult de 300.000 de km parcursi).

Paz ne mai spune ca aceasta abordare iti permite cumva sa “pacalesti” sistemul, pentru a-l face sa creada ca iti rezervi (inchiriezi) masina o perioada de 2 zile, care are in mod tipic o rata mai mica, cu scopul de a returna masina mai repede de atat.

De exemplu, o masina medie ce se poate inchiria de la Alamo in Las Vegas din dupa amiaza unei zile de Vineri, era listata pe site-ul companiei la pretul de 35.95 de doalri (echivalentul unei rate de baza de 27.27 dolari plus 11.41 doalari taxe aferente).

Dar, daca iti prelungesti timpul de intoarcere (pana la 14.00 pm de exemplu), intri deja in plaja ratelor de weekend si vei avea o rata scazuta de pana la 15.18 dolari pe zi. Desi costul estimat general al inchirierii arata un plus de 10.12 dolari per ora, la final vei fi capabil sa platesti mai putin, daca returnezi automobilul mai repede.

Negociaza intotdeauna.

Chiar daca ai gasit cea mai buna rata posibila, este intotdeauna bine sa negociezi, mai ales pentru a primi o masina mai buna. Dupa cum declara si specialistul Dan Abrams, angajat al unei mari companii de rent a car din SUA, “Nu ceri, nu primesti.”

Cu alte cuvinte, nimeni nu iti va da exact ceea ce iti doresti, ceea ce cauti, daca nu intrebi si nu ceri. Masinile care ti se vor oferi spre inchiriere sunt in general unele medii ca si performanta, dar si ca aspect. Poate ca vrei ceva mai bun si cel mai probabil, poate ca poti primi acel ceva mai bun, la acelasi pret.

Nu strica niciodata sa intrebi. Succesul acestei strategii poate depinde de foarte multe aspecte – de la tipul si numarul masinilor disponibile pentru inchiriere pana la disponibilitatea si “buna dispozitie” a agentului cu care intermediezi inchirierea masinii.

Cea mai buna idee insa, este sa rezervi / inchiriezi din timp, vei plati mai putin asa, plus ca vei avea posibilitatea sa gasesti masina pe care ti-o doresti, fara a fi nevoie sa negociezi la sange preluarea acesteia, cu o ora sau doua inainte sa pleci la drum. Mai mult decat atat, chiar si sa vrea, este foarte posibil ca agentul / firma de rent a car sa nu aiba disponibila masina pe care o vrei tu, exact in momentul in care te duci sa inchiriezi. Rezerva din timp si vei evita astfel surprizele neplacute.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegeti o poarta automata?

BlogCum alegeti o poarta automata?

Portile de acces sunt extrem de importante pentru fiecare proprietate. De exemplu, in cazul resedintelor, portile le permit…
Cum alegeti o masina?

AutoCum alegeti o masina?

Indiferent ca vreti sa apelati la inchirieri autoturisme sau vreti sa va cumparati o masina trebuie sa determinati…