La ce temperatura putem schimba anvelopele

0 Shares
0
0
0

Problema schimbarii sezoniere a cauciucului pentru multi devine un fel de ecuator calendaristic, conform caruia anul este impartit exact la jumatate.

Desigur, acest lucru suna doar ca un model logic care ar trebui urmat cu procesul adecvat. De fapt, situatia este complet diferita, dupa cum indica in mod clar vanzarea de anvelope.

Cand ma obliga calendarul sa schimb anvelopele?

Prima și cea mai importanta regula, care merita amintita, se bazeaza pe faptul ca nu exista absolut legaturi la segmentul calendaristic, oricat de logic vi se pare.

Factorul fundamental la schimbarea anvelopelor nu tine numai de precipitatiilor si factorii meteorologici, ci mai ales de regimul de temperatura. El este cel care este principala nota prin care merita sa schimbi un set sezonier in altul.

Pentru a intelege prin ce principiu merita masurat regimul de temperatura, ar trebui sa intelegem ca atare principiul de functionare a anvelopei. Anvelopele din Romania sunt vandute cu o anumita valoare de prag pentru schimbarea kitului. Aceasta valoare fluctueaza in jurul a 5 grade Celsius peste zero.

Cert este ca la modelele de anvelope de vara compozitia de cauciuc este mult mai moale, iar o astfel de anvelopa este mult mai elastica. Multi cred ca atunci cand zapada cade sau drumul este acoperit cu o margine de gheata, anvelopele de vara iși pierd proprietatile și fac fata slab functiilor imediate. De fapt, aceasta afirmatie este doar superficiala.

Da, anvelopele de vara „nu functioneaza” iarna, dar acest lucru se intampla deoarece compozitia cauciucului din anvelopa nu este adaptata conditiilor de temperatura. Cauciucul iși pierde proprietatile elastice dintr-un produs de inalta calitate.

Exista inca un factor care demonstreaza clar falimentul ideii de a folosi anvelopele de vara pe timpul iernii. Din moment ce anvelopele de vara sunt moi, iși vor consuma in mod semnificativ propriile resurse pe drumurile dure, reci și inghetate.

In plus, nu uitati de reactivii chimici pe care o utilizare obișnuita scumpa in tara noastra sunt presarati extrem de generos iarna. Cu alte cuvinte, obtineti un set de cauciuc care nu functioneaza si care este de asemenea consumat rapid.

O situatie similara apare cu anvelopele de iarna in sezonul cald. Textura mai dura a kit-ului va fi consumata foarte repede pe asfalt fierbinte. In astfel de conditii, piese ale benzii de rulare vor ieși literalmente din anvelopa in timpul conducerii active in regim de mare viteza.

Desigur, dimensiunea lor nu va fi cu pumnul, dar la examinarea mai atenta a cauciucului vei realiza ca gradul de consum a crescut semnificativ.

Ce cauciuc este mai bun sa cumparati?

In conformitate cu standardele internationale, fiecare zona climatica necesita o certificare speciala, ceea ce este absolut toti producatorii stiu. Indiferent daca este vorba despre anvelope japoneze de marfa sau omologi chinezi, normele care sunt responsabile pentru materialele de executie și conditiile de temperatura sunt aceleași.

Din acest motiv, indiferent de modelul pe care il alegeti, continuati doar din preferintele dvs. particulare. In ceea ce privește calitatea modelului in anumite conditii de temperatura, acest lucru nu afecteaza absolut nimic.

Merita sa ne amintim ca si cauciucul trebuie ales cu intelepciune. Daca doriti sa cumparati anvelope cu valoare universala, atunci acestea vor fi consumate intr-o formula complet diferita decat folosind modele specializate adaptate conditiilor de functionare specific.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegeti o poarta automata?

BlogCum alegeti o poarta automata?

Portile de acces sunt extrem de importante pentru fiecare proprietate. De exemplu, in cazul resedintelor, portile le permit…
Cum alegeti o masina?

AutoCum alegeti o masina?

Indiferent ca vreti sa apelati la inchirieri autoturisme sau vreti sa va cumparati o masina trebuie sa determinati…