Cum se alege instalatia de Craciun?

0 Shares
0
0
0

La Craciun, sarnatorim Nasterea Domnului Iisus Hristos, deci cu siguranta acesta este cel mai important motiv de sarbatoare pentru toata lumea crestina.

Oamenii iubesc insa foarte mult Craciunul si altor motive intemeiate, iar aici amintim traditiile care insotesc aceasta minunata sarbatoare. In primul rand amintim cadourile pe care Mos Craciun le lasa sub bradul frumos impodobit din fiecare locuinta, astfel ca de la cei mici si pana la cei mari, cu totii vor gasi cel putin un cadou sub brad.

Oamenii iubesc de-asemenea Craciunul si datorita traditiei care spune ca in seara de Ajun, crestinii colinda din casa in casa. Nimic nu e mai frumos pentru o casa in seara de Ajun, decat sa fie plina de colindatori, de persoane care se bucura de sarbatoare si care se simt bine impreuna.

Apoi, nu trebuie sa uitam nici de bradul de Craciun, care fara doar si poate, reprezinta atractia fiecarei locuinte in perioada din preajma Craciunului. Oamenii alegeau in trecut sa impodobeasca brazi naturali, pentru ca odata cu trecerea anilor, acestia sa renunte din ce in ce mai mult la brazii naturali, alegand brazii artificiali, care vin la pachet cu foarte multe beneficii.

In plus, casele oamenilor sunt frumos decorate cu tot felul de instalatii luminoase in aceasta perioada. Pentru ca exista atat de multe modele de instalatii luminoase, veti putea descoperi mai multe informatii despre acestea in randurile care urmeaza.

Instalatii model sir

In primul rand, amintim instalatiile de model sir. Acestea sunt foarte asemanatoare cu instalatiile de Craciun pe care le aveam cu totii in casele noastre in copilarie. Astfel de instalatii pot fi utilizate in foarte multe scopuri, de aceea se bucura de o popularitate atat de mare.

Indiferent ca doriti sa folositi instalatia pentru a impodobi bradul de Craciun sau ca doriti sa decorati un alt obiect din locuinta, puteti sa folositi o astfel de instalatie fara probleme. Un lucru foarte important de mentionat in ceea ce priveste aceste instalatii, este faptul ca spre deosebire de instalatiile clasice similare, acestea sunt echipate cu becuri led.

Ce inseamna acest lucru? Ei bine, becurile led sunt foarte importante in conditiile in care consuma mai putina energie electrica in comparatie cu becurile standard (beculetele incandescente in cazul de fata).

Chiar si aspectul beculetelor led cu care sunt echipate aceste instalatii luminoase, este mai elegant si mai placut ochiului, decat aspectul beculetelor incandescente. In plus, tot referitor la beculete, nu trebuie sa uitam faptul ca acestea pot avea tot felul de diferite forme (bulbi, turturi, stelute, etc.).

Functionarea luminilor acestor instalatii poate fi alternativa sau constanta. Cat despre lumini, unele instalatii luminoase au beculete de diferite culori, in timp ce altele au beculete doar intr-o singura culoare.

Instalatii de tip tub

Pentru mediul exterior, unul dintre cele mai populare modele de instalatii luminoase, este fara doar si poate instalatia tub. Un astfel de tip de instalatie poate fi folosit pentru a impodobi de exemplu brazii de dimensiuni mari, sau diferiti alti copaci din curte.

Aceste instalatii luminoase pot fi folosite si pentru a impodobi o terasa sau un foisor, si pot avea beculete colorate sau intr-o singura culoare. In functie de preferinte, fiecare poate face alegerea corecta.

Instalatii de tip perdea

Cu toate ca sunt foarte populare instalatiile de tip tub, despre care am discutat in randurile anterioare, atunci cand vine vorba despre alegerea instalatiei pentru mediul exterior, de cea mai mare popularitate se bucura fara doar si poate, instalatia de tip perdea. Aceasta poate fi asezata pe balcon, pe stresina, la terasa sau chiar si in casa, lipita de tamplaria ferestrei.

Instalatii de tip plasa

Instalatiile de tip plasa sunt considerate a fi printre cele mai cool instalatii luminoase pentru decorarea mediului exterior, cu ocazia Craciunului.

In ceea ce priveste acest tip de instalatii, la fel ca si instalatiile de tip tub si la fel ca in majoritatea cazurilor si instalatiile de tip perdea, se alege cu scopul de a decora exteriorul casei. Acestea sunt instalatii de dimensiuni mari, motiv pentru care se poate decora cu usurinta un perete, un brad sau alte plante de exterior. Astfel de instalatii pot fi utilizate si pentru a decora de exemplu un foisor.

Proiector

Nu in ultimul rand amintim proiectorul. Acesta este un alt fel de instalatie de Craciun, care se poate folosi in mediul exterior. Odata ce este indreptat spre unul din peretii casei sau spre acoperis de exemplu, acesta va proiecta diferite forme specifice Craciunului (fulgi de zapada, brazi de Craciun, om de zapada sau chiar Mos Craciuni).

Proiectoarele sunt fabricate din materiale de cea mai buna calitate, astfel incat sa nu poata fi afectate de conditiile meteo neprietenoase (frig, ninsoare, vant).

Acestea sunt asadar cateva dintre motivele pentru care iubim atat de mult Craciunul. Pentru ca avem casele decorate cu instalatii luminoase atat de multe zile, iar atmosfera este una de vis, cu siguranta iubim si mai mult aceasta sarbatoare.

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt brosele?

ModaCe sunt brosele?

Brosele sunt fara doar si poate, cele mai vechi bijuterii. Mai mult ca sigur, fiecare dintre femei, a…