Mi se potriveste o masina diesel?

0 Shares
0
0
0

A avea o masina personala este o necesitate, iar din acest motiv foarte multi dintre cei care au nevoie de un autoturism, se intreaba daca este rentabila achizita unei masini diesel.

Indiferent ca discutam despre masini de la Audi, Mercedes si BMW, masinile diesel au atat puncte forte cat si puncte slabe. Veti descoperi in continuare aceste lucruri, care va pot ajuta sa decideti daca doriti o masina diesel sau nu.

Avantaj diesel: Dieselul are un kilometraj extraordinar. De obicei, acestea ofera o economie de combustibil mai buna cu 25 pana la 30 la suta decat motoarele pe benzina.

Dezavantaj diesel: Desi combustibilul diesel era mai ieftin decat benzina, acum costa adesea la fel sau chiar mai mult. Acesta poate fi un dezavantaj in opinia unora, dar masinile diesel consuma mai putin decat cele pe benzina, deci tot au avantaj. Chiar daca pretul va creste, combustibilul diesel ar trebui sa fie cu 25 pana la 30 la suta mai scump decat benzina pentru a sterge avantajul costului unei eficiente mai mari a motorului diesel.

Avantaj diesel: Combustibilul diesel este unul dintre cei mai eficienti si mai puternici combustibili disponibili in prezent. Deoarece contine mai multa energie utilizabila decat benzina, ofera o economie de combustibil mai buna.

Dezavantaj diesel: Desi combustibilul diesel este considerat mai eficient, deoarece transforma caldura in energie mai degraba decat sa trimita caldura din tubul de evacuare asa cum o fac vehiculele care au motorizarea pe benzina; nu are ca rezultat performante de mare viteza. In unele privinte, un motor cu motor pe benzina este ca un cal de curse, in timp ce un motor diesel este mai puternic si mai rezistent.

Avantaj diesel: Dieselele nu au bujii sau distribuitori. Prin urmare, nu au nevoie niciodata de ajustari la aprindere.

Dezavantaj diesel: Dieselurile au inca nevoie de intretinere regulata pentru a le mentine functionarea. Trebuie sa schimbati uleiul si filtrele de aer, ulei si sa alimentati cu combustibil la timp. Combustibilii diesel mai curati nu mai necesita sa scurgeti excesul de apa din sistem, dar multe vehicule au inca separatoare de apa care trebuie golite manual.

Avantaj diesel: Motoarele diesel sunt construite mai robust pentru a rezista la rigorile compresiei mai mari. In consecinta, acestea merg de obicei mult mai mult decat vehiculele pe benzina inainte de a necesita reparatii majore.

Mercedes-Benz detine recordul de longevitate cu mai multe vehicule care parcurg peste 900.000 de mile pe motoarele lor originale! Este posibil sa nu doriti sa atarnati pe acelasi vehicul 900.000 de mile, dar longevitatea si fiabilitatea de acest gen va pot ajuta cu valorile de tranzactionare si revanzare.

Dezavantaj diesel: Daca neglijati intretinerea si sistemul de injectie a combustibilului se va descompune, este posibil sa fiti obligat sa platiti unui mecanic mai multi bani pentru a obtine reparatiie. Din acest punct de vedere, masinile pe benzina sunt mai eficiente.

Avantaj diesel: Datorita modului in care arde combustibil, un motor diesel ofera cuplul mult mai mare decat un motor pe benzina. Drept urmare, majoritatea automobilelor moderne de pasageri diesel sunt mult mai rapide de la inceput, decat omologii lor pe benzina.

Mai mult, camioanele, SUV-urile si masinile pe motorina po de asemenea, sa inlature vehiculele pe benzina, oferind in acelasi timp economia de combustibil imbunatatita.

Deci motoarele diesel au atat avantaje semnificative cat si dezavantaje. Daca doriti sa alegei o masina diesel, sau chiar si o masina pe benzina, treceti pe la ITP Cluj Napoca, pentru ca specialistii sa verifice cu atentie si nivelul noxe, nu doar sistemul de franare si sistemul de directie al masinii.

Daca totul este in regula, masina este impecabila, iar pretul este cel corect, se poate incheia apoi contractul de vanzare – cumparare al masinii, dar repet, treceti pe la ITP pentru ca astfel veti stii sigur ca aceasta este intr-o stare tehnica ireprosabila.

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt brosele?

ModaCe sunt brosele?

Brosele sunt fara doar si poate, cele mai vechi bijuterii. Mai mult ca sigur, fiecare dintre femei, a…