Ce diferente exista intre motosapa si motocultor?

0 Shares
0
0
0

Cei care se ocupa de agricultura, sunt constienti de cat de importanta este ingrijirea corecta a pamantului, dar si ca aceasta este o sarcina epuizanta de cele mai multe ori, daca detin o suprafata mare de teren, si daca nu au la dispozitie echipamente de lucru.

Nu este nevoie sa fi sapat manual o suprafata de teren, pentru a va da seama de cat de incomod este de prestat aceasta munca manual. Exista insa acum solutii atractive pentru agricultori, iar acestia pot opta pentru motosape sau pentru motocultoare.

Chiar daca unele persoane, sunt de parere ca intre o motosapa si intre un motocultor de la Rabota.ro nu exista mari diferente, ei bine, adevarul este ca aceste mini utilaje de gradina sunt diferite, iar mai multe detalii puteti afla pe parcursul acestui articol.

Motosapa este o masina care are transmisia melcata, si care are frezele de cel mult 50 de centimetri de late, pe care pot fi atasate tot felul de accesorii pentru a lucra si pentru a intretine solul.

Motosapele sunt utilaje de mici dimensiuni, deosebit de importante pentru agricultori. Acestea sunt echipate cu motoare in 4 timpi si sunt folosite de obicei pentru a marunti solurile usoare. Se spune despre motosape ca reprezinta cea mai buna alegere atunci cand este nevoie de maruntirea solurilor usoare in gradini care au suprafata mica, sau in sere si solarii.

Atat motosapele, cat si motocultoarele de la Rabota.ro, au acelasi scop, sa marunteasca solul, dar diferenta dintre acestea consta in priza de putere. Un motocultor este prevazut cu o priza de putere mai mare decat o motosapa.

In plus, unui motocultor ii pot fi atasate mai multe accesorii, ceea ce inseamna ca acest utilaj de dimensiuni reduse poate fi folosit pentru a indeplini diferite sarcini.

Rolul motocultorului si cele mai importante caracteristici ale sale

Acest utilaj este folosit pentru a crea canale pentru seminte, pe care mai apoi le si acopera; iar mai mult decat atat, poate fi folosit si pentru plantare. Daca despre motosape am amintit anterior faptul ca sunt destinate suprafetelor mici de teren, motocultoarele in schimb, reprezinta cea mai potrivita alegere pentru suprafetele de teren intinse.

Un motocultor va marunti pamantul la o adancime considerabil mai mare in comparatie cu o sapa, iar acesta este unul dintre alte multe avantaje ale motocultoarelor.

Un alt avantaj al motocultoarelor este acela de a putea fi utilizate si de a da randament maxim, indiferent daca solul este pietros, moale, tare, etc. Un motocultor are o greutate mai mare in comparatie cu o motosapa, si de-asemenea este si mai mare decat o motosapa.

Unui astfel de utilaj pentru gradina ii pot fi atasate diferite accesorii: freza de pamant, plugul simplu sau reversibil, bara pentru cosire, presa de balotat, sapa pentru cartofi, semanatoare, perie rotativa, grebla pentru fan, lama si turbina de zapada, dar si o remorca rabatabila, care poate fi aleasa de la Rabota.ro.

Rolul motosapei si cele mai importante caracteristici ale acesteia

Motosapa este folosita cu scopul de a marunti pamantul. Aceasta poate fi folosita si cand este nevoie sa fie arata o suprafata de pamant moale.

Motosapa este un echipament pentru gradina care are un motor cu o putere relativ mica. O motosapa are o singura viteza (doar inainte, sau inainte si inapoi).

Pentru a lucra suprafete de teren de cel mult 1500 de metri patrati, o motosapa poate fi potrivita. Cand insa este nevoie de un utilaj de gradina pentru suprafete de teren mai mari, deja motosapa nu mai face fata cerintelor, iar cea mai potrivita solutie pentru aricultori este reprezentata de un motocultor de la Rabota.ro

0 Shares
You May Also Like