Ce trebuie sa stii cand alegi un scaun de birou?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care ai nevoie de un nou scaun de birou, poate fi destul de dificil sa faci alegerea corecta, mai ales acum cand au aparut pe piata diferite magazine online si offline care comercializeaza scaune de birou.

Inainte de a discuta despre cum se alege scaunul de birou potrivit, cel mai indicat este sa stii ce tipuri de scaune de birou ar trebui sa eviti, pentru a te asigura ca alegi bine in final.

Exista multi specialisti (fizioterapeuti si nu numai) care recomanda evitarea scaunelor de birou cu spatar foarte bombat, sau a celor care nu au spatar, sau mingea de gimnastica folosita pe post de scaun.

Scaunul cu spatar foarte bombat este de evitat datorita faptului ca pune mare presiune pe coloana, si o mentine intr-o pozitie foarte arcuita si fortata, in timp ce scaunele fara spatar si mingea de gimnastica nu ofera sustinere pentru coloana.

Alegerea scaunului de birou

Exista cateva criterii foarte importante de luat in calcul atunci cand se alege un scaun de birou, iar in continuare poti afla despre ce este vorba.

1. Reglarea scaunului

Gradul de reglare al scaunului de birou, este cea mai importanta caracteristica pe care trebuie sa o ai in vedere atunci cand intentionezi sa faci o astfel de achizitie. Este important ca scaunul sa fie cat mai reglabil, si sa detina cat mai multe componente reglabile (sezut, spatar, inaltime, brate, etc.).

2. Greutatea suportata

Fara doar si poate, greutatea pe care scaunul o suporta, este unul dintre cele mai importante lucruri de luat in considerare atunci cand trebuie sa alegi un scaun (din acest motiv se afla pe locul doi in acest clasament al nostru).

Nu toti cei care lucreaza la birou au o conditie fizica de invidiat si un corp atletic. Exista persoane care cantaresc peste 100 de kilograme, dar care sunt foarte buni in munca pe care o presteaza.

Pentru aceste persoane, cea mai buna solutie poate fi reprezentata de un scaun de birou rezistent 150kg, care are un spatar inalt si care asigura ergonomia si confortul pentru utilizarea zilnica intensa.

Un astfel de scaun care datorita bazei metalice din otel cromat ofera nivelul maxim de confort si stabilitate, este ideal atat pentru angajatii care fac parte din “categoria grea”, dar si pentru cei care nu au depasit pragul de 100 de kilograme.

3. Calitatea materialelor

Materialul in care vine imbracat scaunul de birou, are o mare importanta si trebuie sa fie de cea mai buna calitate. Scaunul de birou trebuie sa fie placut la atingere, si trebuie sa fie rezistent la mirosuri neplacute, si sa permita o aerisire buna.

Cel mai indicat ar fi ca atunci cand ai nevoie de un scaun de birou, sa iti indrepti atentia spre un scaun directorial imbracat in piele naturala, care are in primul rand un aspect elegant, dar care poate fi curatat foarte usor, si care este rezistent la mirosurile neplacute.

Daca iti indrepti insa atentia spre un scaun de birou rezistent 150 kg, acesta vei observa ca este imbracat in piele ecologica de cea mai buna calitate, insa acesta este un avantaj semnificativ dat fiind faptul ca are un pret mai atractiv decat un scaun imbracat in piele naturala, desi caitatea unui scaun directorial rezistent 150 kg, SIB 179A, este una superioara.

Daca iti doresti o alternativa mai ieftina, iti poti indrepta atentia spre scaune de birou fabricate din plasa. Aceste scaune datorita materialului, ofera cea mai buna aerisire, si nu se imbiba cu mirosuri neplacute. Ba chiar mai mult, nu au nevoie de ingrijiri speciale precum scaunele imbracate in piele de exemplu.

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt brosele?

ModaCe sunt brosele?

Brosele sunt fara doar si poate, cele mai vechi bijuterii. Mai mult ca sigur, fiecare dintre femei, a…