Site-urile de vanzari apartamente Iasi, asaltate de cereri

0 Shares
0
0
0

In ultimii ani, vanzarile apartamente Iasi au cunoscut un trend descendent chiar daca cererea este mai mare decat oferta. In marea majoritate a cazurilor, cumparatorii sunt persoane tinere care doresc sa isi achizitioneze o locuinta prin facilitatile oferite de programul Prima Casa.

Ies mai ieftin in felul acesta decat in cazul in care si-ar cumpara un apartament nou intr-un bloc rezidential. Chiar daca apartamentul este vechi acesta poate fi renovat dupa dorintele viitorului proprietar.

Blocurile din perioada ceausista sunt mult mai rezistente la cutremur decat cele construite noi, insa agentii imobiliari ii sfatuiesc pe cumparatori sa isi achizitioneze un apartament intr-un bloc construit dupa 1980, acestea fiind si cele mai rezistente.

Pretul se negociaza cu proprietarul sau cu agentul imobiliar, iar comisionul care ii revine celui din urma nu este de neglijat. In functie de apartament si suma cu care a fost achizitionat, comisionul agentului ajunge si la 2.000 de euro, insa se poate negocia.

Timpurile in care piata vanzarilor de apartamente Iasi era in plina ascensiune a trecut, iar oferta este mult mai mica decat cererea. In cele mai multe situatii, tinerii trebuie sa astepte si un an cel putin pana sa-si gaseasca un apartament. In privinta cererilor de vanzari apartamente iasi noi, aceasta nu a inregistrat o crestere prea mare avand in vedere pretul acestora.

Chiar daca totul este nou, mobilierul poate ajunge sa coste cat jumatate din valoarea unui apartament vechi. Renovarea unui apartament vechi inseamna mai putini bani, iar tinerii prefera sa procedeze in acest fel, deoarece ies mai ieftin.

Cand va cautati un apartament, indicat este sa aveti grija ca locatia sa aiba cale de acces, priveliste, nivel redus de zgomot si poluare, magazine, parc de joaca pentru copii etc. in cazul in care apartamentul este aproape de locul de munca, este si mai bine pentru voi ca nu mai aveti grija transportului.

Cu ochii in patru

Un detaliu care va face mereu diferenta este anul construirii blocului, dar si structura de rezistenta sau materialele folosite. Dupa ce ati vazut exteriorul, interiorul trebuie sa indeplineasca si el cateva conditii: modul de compartimentare, suprafata apartamentului, a balconului, numarul bailor sau suprafata baii, dar si al camerelor sau numarul de etaje al cladirii.

De preferat este ca, atunci cand apelati la un site de vanzari apartamente Iasi sa alegeti ca apartamentul sa fie la un etaj intermediar. Nu alegeti nici primul etaj si nici ultimul, deoarece este posibil sa aveti probleme cu acoperisul, mai ales in cazul in care ploua.

0 Shares
You May Also Like

ImobiliareCe sunt halele metalice

Halele metalice reprezinta prima optiune pentru cei mai multi dintre fermierii care cauta solutii de depozitare la un…