Alegerea unui agent pentru vanzarea apartamentului

0 Shares
0
0
0

Un obiectiv principal al agentului imobiliar este castigarea contractului de vanzare a proprietatii. In comparatie cu obtinerea afacerii dvs., vanzarea casei dvs. poate fi usoara. Cauti apartamente de vanzare sector 1? Intra pe Shantilake.ro.

Prin urmare, avand in vedere acest lucru, pe cine ar trebui sa credeti atunci cand cereti agentilor sa evalueze valoarea proprietatii dvs.? Va puteti astepta ca agentii sa va dea o serie de opinii cu privire la valoarea de piata a proprietatii dvs., in special pentru proprietati neobisnuite sau pentru cele din pietele in crestere, dar cat de mult este un acord veritabil si cat de mult face parte din tacticile de vanzari?

Alegerea unui agent.

Vanzarea fara agent este o optiune daca aveti cunostintele, increderea si capacitatea de a negocia preturile si contractele – si timpul necesar. De asemenea, veti economisi mii de dolari pe comisioanele agentilor. Dar daca nu doriti sa o faceti singur, urmatorii pasi va vor ajuta sa gasiti cel mai bun agent imobiliar pentru a va vinde proprietatea. 1.

  1. Faceti propriile cercetari.

Inainte de a va intalni cu agentii, efectuati propriile studii de piata pentru a va ajuta sa determinati valoarea proprietatii dvs. si starea pietei. Urmariti cu atentie anunturile de proprietate si site-urile web pentru rezultatele licitatiilor si vanzarilor recente. Agentii vor oferi, de asemenea, liste cu vanzarile recente.

O alta optiune este sa platesti un raport. Institutul Real Estate din Australia declara ca agentii ar trebui sa furnizeze astfel de informatii unor potentiali furnizori. Luati in considerare angajarea unui evaluator independent pentru a afla valoarea reala a casei dumneavoastra.

O evaluare proprie este diferita de evaluarea unui agent, care ofera uneori putin mai mult decat o estimare concreta. O evaluare independenta este o estimare profesionala a valorii unei proprietati de catre un evaluator inregistrat.

  1. Iesiti pe teren

Actionati ca un cumparator si vizitati proprietati aflate in vanzare in zona dvs. pentru a obtine o imagine a valorii proprietatii, a modului in care se compara proprietatea dvs. cu altele si a starii actuale a pietei.

Acest lucru va ajuta sa evaluati indicatorii de piata ai agentilor si sa aveti un sentiment de supraestimare sau subestimare a valorii proprietatii.

Un alt motiv pentru a vizita alte proprietati la vanzare este evaluarea raspunsurilor agentilor la intrebari precum “de ce vanzatorul este proprietarul?”, “Cat de negociabile sunt preturile?” si “cat timp a fost proprietatea pe piata?” Acest lucru ofera o indicatie a modului in care agentii se ocupa de aceste intrebari dificile.

3. Solicita un interviu agentului. Alegand agentul care ofera cea mai mare estimare (in unele state, numai evaluatorii licentiati pot da o “evaluare”) ar putea fi o greseala.

Desi organismul national al industriei declara ca este un comportament inselator ca agentii sa induca in eroare vanzatorii potentiali cu privire la pretul de vanzare estimat al proprietatii, agentii despre care am vorbit ne-au spus ca practica exagerarii valorilor proprietatilor oferite catre vanzatori este inca inradacinata in industrie.

Primul pas este sa va asigurati ca orice agent pe care il considerati este licentiat in tara dvs. Fiecare stat si teritoriu are criterii de educatie si eligibilitate pentru agentii imobiliari licentiati sau inregistrati.  Majoritatea statelor solicita si programe de dezvoltare profesionala continua.

Dar, in general, obstacolele pentru intrarea in industrie (cum ar fi calificarile) sunt mult mai mici decat pentru o profesie ca, de exemplu, contabilitatea. Contactati departamentul guvernamental de stat relevant.

Se pare ca este un lucru evident, dar un recent studiu NSW Fair Trading a constatat ca mai putin de 10% dintre vanzatori au verificat mai intai daca agentul lor a fost licentiat. Organizeaza intalniri pentru a vedea cel putin trei agenti. Comparati aprecierile lor de piata pentru a obtine un mai bun simt al valorii proprietatii.

0 Shares
You May Also Like

ImobiliareCe sunt halele metalice

Halele metalice reprezinta prima optiune pentru cei mai multi dintre fermierii care cauta solutii de depozitare la un…