Vanzarea terenurilor – ce alegi intre intravilan si extravilan?

0 Shares
0
0
0

In ultima perioada, tot mai multe persoane aleg sa cumpere terenuri, in locul imobilelor propriu-zise. Aceasta schimbare se datoreaza modificarilor climatice, a miscarii pamantului si a calitatii solului.

In urma cumpararii unui teren, vei stii exact tipul de constructie pe care il vei face pe terenul respectiv, iar in cazul vanzarii terenului, stii deja in ce conditii se afla.

Domeniul de vanzari terenuri cuprinde toate terenurile disponibile pentru cumparare. Proprietarii stiu deja ca terenul poate fi intravilan sau extravilan, dar totusi ce alegi intre cele doua?

Ca in orice domeniu, terenurile intravilane si extravilane au avantaje si dezavantaje, totul depinde de ce iti doresti sa construiesti in locul respectiv. Locatia si pretul terenului nu sunt singurele conditii despre care sa te interesezi, ci pe langa ele mai sunt si alti factori.

Daca un pret este “nemaipoment” si vrei cu adevarat sa cumperi un teren in locatia respectiva, trebuie sa tii atent si la motivele pentru care pretul te-a atras atat de mult, precum utilitatile.

Desi terenul are un pret mic, dar gazul si electricitatea nu sunt racordate, afla ca sunt preturi destul de ridicate pentru un astfel de proces. In cazul terenurilor intravilane, acestea trebuie sa permita racordarea intr-un mod simplu la utilitatile minime. 

Pe langa acest aspect, trebuie sa te orientezi si dupa cat de multa liniste emana locul respectiv. Pentru construirea unei case, este evident ca iti doresti liniste si o curte in care sa te poti bucura de locul respectiv, asadar orienteaza-te dupa pozitionarea terenului.

In ceea ce priveste vanzarea terenurilor extravilane, acestea se pun la dispozitia clientilor atat pentru cultivare, cat si pentru constructie. Cel mai indicat ar fi sa il pui in vanzare pentru cultivare, terenurile extravilane fiind potrivite pentru o astfel de afacere. Daca totusi clientul isi doreste sa construiasca o casa, terenul va trebui sa treaca de la extravilan la intravilan.

Pretul vanzarii terenurilor depinde bineinteles de zona si de calitatea solului, aceste aspecte vor fi analizate de catre specialisti si se va face un pret care sa reflecte realitatea.

In cazul in care din perspectiva unui proprietar nu stii sa analizezi terenul, apeleaza la serviciile unei agentii imobiliare pentru cele mai bune rezultate.

Vanzarea terenurilor este un proces relativ simplu daca totul se face prin intermediul unui agent imobiliar. Acesta va promova terenul in mediul online si nu numai, iar datorita calitatilor profesionale ale agentilor, vor stii cum se procedeaza pentru obtinerea unui pret cat mai bun.

Zona unde se afla terenurile influenteaza foarte mult pretul acestora, precum si marimea terenului. Pozitionarea acestuia este un alt factor important de care cei mai multi clienti vor tine cont.

Vanzarea terenurilor prin intermediul unui agent imobiliar are o rata mai crescuta de finalizare a tranzactie, mai exact, agentii imobiliari reusesc sa vanda mult mai repede un teren decat proprietarii.

De asemenea, trebuie sa tii cont ca vanzarea unui teren presupune si cateva acte de care vei avea nevoie pentru finalizarea tranzatiei. De aceste acte se poate ocupa tot agentul imobiliar, astfel vei stii de la inceput ce acte trebuie sa obtii in vederea vanzarii terenului.

0 Shares
You May Also Like

ImobiliareCe sunt halele metalice

Halele metalice reprezinta prima optiune pentru cei mai multi dintre fermierii care cauta solutii de depozitare la un…