Suplimente si vitamine pentru stres

0 Shares
0
0
0

Stresul poate afecta calitatea vietii atunci cand nu s-a intervenit in timp util. Cu toate acestea, consumarea unor suplimente si vitamine ajuta la atenuarea efectelor acestora. Vrei sa afli mai multe despre asta?

Strategii

Exista multe strategii pentru a atenua efectele stresului zilnic; una dintre ele este utilizarea de suplimente si vitamine care imbunatatesc starea de spirit si sentimentele de bunastare. De ce sunt benefice?

Care sunt cele mai recomandate?

In primul rand, trebuie amintit faptul ca stresul este o forma de tensiune nervoasa care poate provoca dificultati fizice si mentale. La randul sau, este legata de situatii conflictuale, probleme sociale, nemultumiri, printre altele.

Cu toate acestea, dupa cum reiese din unele studii, o alimentatie adecvata are un impact pozitiv asupra sanatatii mintale si faciliteaza gestionarea stresului. Pentru a afla mai multe despre aceasta, va invitam sa continuati sa cititi.

Suplimente si vitamine pentru stres

Stresul apare de obicei ca urmare a situatiilor care provoaca presiune si suprasarcina. Fara o interventie adecvata, se prelungeste in timp si este din ce in ce mai dificil de facut fata. Acesta poate fi, de asemenea, cauzate de obiceiurile alimentare saraci si o deficienta de anumite substante nutritive esentiale.

Din fericire, este dovedit ca exista suplimente si vitamine care ajuta sanatatea mintala si contribuie la reducerea simptomelor asociate cu aceasta tulburare. Desi este necesar sa se identifice originea acesteia pentru a o putea rezolva, acestea sunt o completare ideala pentru a obtine bunastarea.

Cele mai frecvente deficiente nutritionale observate la pacientii cu stres, precum si in alte tulburari psihice, sunt acizii grasi omega-3, vitaminele din complexul B, mineralele si aminoacizii care sunt precursori ai neurotransmitatorilor. Vezi aici si  fiole pentru imunitatea Marnys Inmupec Defens

Acizi grasi Omega 3

Mai multe studii leaga consumul regulat de peste de o incidenta scazuta a acestei probleme. Acest lucru, la randul sau, s-a dovedit a fi un rezultat direct al aportului de acizi grasi omega-3.

Una sau doua grame de acest compus, luate zilnic, este doza acceptata pentru persoanele sanatoase; cu toate acestea, pentru pacientii cu tulburari psihice, se sugereaza ca pana la 9.6 grame sunt sigure si eficiente.

Omega-3 acizi grasi au fost studiate pe scara larga pentru beneficiile lor de sanatate. Prin urmare, astazi se stie ca acestea contribuie la atenuarea efectelor stresului.

Vitamina A

Persoanele cu stres pot avea un nivel scazut de vitamina A sau beta-caroten. Intr-un studiu publicat in Indian Journal of Psychiatry, s-a stabilit ca cei care au consumat alimente sursa sau suplimente ale acestui compus s-au simtit mai bine, mai ales daca l-au combinat cu vitaminele C si E.

in plus, un continut scazut de acest nutrient poate creste riscul de anxietate. O modalitate sigura de a obtine contributia recomandata este de a consuma alimente portocalii, cum ar fi morcov, dovleac, mango, papaya, printre altele.

Suplimente de vitamina B

Unul dintre efectele vitaminelor din complexul B este de a reduce nivelul sanguin al aminoacidului homocisteina. Cu aceasta este posibil sa se amelioreaza simptomele cauzate de stres, se obtine o imbunatatire a starii de spirit si cresterea nivelului de energie. In plus, acestea sunt esentiale pentru sanatatea inimii si a creierului.

0 Shares
You May Also Like